LÁJFHEKK

Végre létezik a felboríthatatlan bögre!

2014. október 27., hétfő 19:12

A kávé sokak számára a reggelek megmentője. Sajnos azonban ahhoz, hogy a kis bögréjével kellemesen ücsörögve szürcsölje a feketét, annyi idő kellene, amennyi reggelente nem igazán van. Sebaj, erre való a termoszbögre! Ezek zárhatóak, hordozhatóak, de azért óvatosan kell velük bánni. Hogy miért? Mert ahogy beér vele az irodába és leteszi az asztalra, onnantól az iratok és a billentyűzet halálos, de legalábbis ragacsos veszélynek vannak kitéve. Szerencsére ezt nem csak mi tudjuk, a tervezők is felismerték.

A poharak és bögrék hajlamosak akkor kiborulni, amikor valami fontos, vagy sérülékeny van a közelükben. A 21. századig kellett várni ahhoz, hogy végre az ezzel foglalkozó tervezők is észbekapjanak.

Szerencsére ezt a tulajdonságot nem csak mi, hanem a tervezők is felismerték. Legalábbis Jayme Smaldone mindenképpen, aki megalkotta a feldönthetetlen úti bögrét, vagyis a Mighty Mug-ot.

Kép: themightymug.com
Kép: themightymug.com

A bögre különlegességét a szabadalmaztatott Smartgrip technológiának köszönheti. Tulajdonképpen arról van szó, hogy amikor a bögrét az asztalra teszi, akkor az aljában lévő szerkezet a bögre súlyának hatására vákuumot hoz létre, ami biztosan tart, ha oldalsó irányú erőbehatás éri. Magyarul nem lehet feldönteni egy hirtelen mozdulattal. A tartás bizony olyan erős, hogy akár egy asztalt is fel lehet vele emelni.

A dolog szépsége abban rejlik, hogy amikor a poharat egyenesen emeljük felfelé – a tetejénél fogva – akkor a vákuum úgy eltűnik, mintha nem is lett volna, hiszen ilyenkor a bögre súlya már nincs jelen, így a tapadás is felold.

Kép: themightymug.com
Kép: themightymug.com

Szerencsére ez a projekt már nem csak tervezési fázisban van, hanem rendelhető, és még csak nem is kérnek érte olyan sokat, hiszen a 19.99$, vagyis az 5000 forint körüli összeg azért nem olyan elrugaszkodott egy hasznos tárgyért, ami ráadásul még szépre is sikerült. Az extrémitást kedvelők persze a Mighty Mug Gold Editiont is választhatják, ám azért egy kicsit mélyebben kell a zsebükbe nyúlni, mivel ára 5000$, azaz több, mint 1200000 forint.

Kép: themightymug.com
Kép: themightymug.com

Ráadásul, ha nincs kibékülve a karcsú, magas kialakítással, és jobban szereti a füles, sokkal inkább bögrére emlékeztető kialakítást, akkor a terméket ebben a formában is megrendelheti.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta