INTIM

Nem akart mást, csak szexet

2009. augusztus 24., hétfő 12:15

A férfi világosan felvázolta, feleségével nyílt kapcsolatban él, nem akar mást, csak szexet – ebbe a játékba keveredett bele J, csinálták otthon, kocsiban, pláza vécéjében, és csak lassan tudatosult benne, milyen károkat okoz neki mindez…

hot-left

csakszex-no-vecenSzámtalan motivációja lehet annak, amikor két fél úgy dönt, kapcsolatuk nem szól semmi másról, csak a szexről. Lehet ez érzelmi kiégés, szexuális kaland, időhiányból fakadó arany középutas megoldás, mindenkinél más és más. A lényeg, férfi és nő összejön, lekaparják párszor a tapétát, majd másnap reggel elköszönnek egymástól, anélkül, hogy túlbonyolítanák az egészet. Nem esik szó érzelmekről, nem esik szó az egyedüllétről, főleg nem közös jövőről, tervekről – egy ideig.

A szexkapcsolat definíciószerű meghatározása végtelenül egyszerű, az élet azonban nem szeret sémákban gondolkodni, egyre csak bonyolódik. Túl sok a szubjektív tényező. Éppen ezért a szexkapcsolat tankönyvbe illő példája olyan ritka, mint a fehér holló. A férfi és nő elkezdi megszokni, kiismerni egymást. Az együttlét minden alkalommal jobb és jobb lesz, a kapcsolat egyfajta könnyedséggel párosul. Nincs a dologban felelősség, teher. A mindennapi gondok alól felmentett pillanatok azonban megtévesztőek, a tapasztalatok azt mutatják, idővel az egyik fél többet akar, netán szerelmes is lesz, a szexkapcsolat, mint szerződésszerű megállapodás meginog. Erről mesélt nekem J., akivel az egyik pesti romkocsma pultjánál ismerkedtem meg tegnap éjszaka. Sok liter sör mellett, öt órán keresztül beszélgettünk.

J. a negyvenes éveiben járó csinos, művelt, egyedülálló nő. Teste hibátlan, tartása akár egy táncosnőé. Sötétbarna haja gondosan göndörített, ápolt – amikor közelebb hajolt, éreztem a hajápoló kellemes illatát. Beszéde finoman entellektüel, úgy artikulált, mint egy színész. Előadásmódja kicsit tömény, intenzív, szóhoz jutni pedig nem nagyon hagy – de lehet, hogy csak égető szüksége volt a hallgatóságra.

Királykisasszonynak születetett. Mindig ő volt az szülők szeme fénye. Öltöztették. Taníttatták. Arisztokrata nőt neveltek belőle. Amikor nővé érett, és felismerte nőiességében rejlő erejét, gátlástalanul válogatott. Szíveket tört össze. Számtalan udvarlót és két vőlegényt tett lapátra. Megjárta a szerelem csúcsait és mélységeit, negyvenöt éves korára azonban egyedül maradt.

Társat találni csak nehezen tud, pedig nem bújik el. Belevaló. Érdeklődő. Legutóbb, utolsó elkeseredésében azonban beadta derekát. Most is azt nyögi. Egy nős férfi mellett kötött ki, aki közel fél éven keresztül csapta neki a szelet. A férfi kapcsolatuk elején világosan felvázolta, nem akar mást, csak szexet. Feleségével nyílt házasságban él, lefektetett játékszabályok alapján, külön utakon járnak. Ebbe a játékba keveredett bele J., aki fél éven keresztül mint szexpartner állta a megpróbáltatásokat. Kapcsolatuk elején hiába vette tudomásul a férfi szabályait, a magány, az egyedüllét és a remény egyre közelebb sodorta hozzá. Valami olyasmit vállalt be, amiről fogalma sem volt, milyen károkat okoz benne.

Kapcsolatuk elején minden a pár órás erotikáról szólt: csinálták hajnalban, reggeli és munka után, de csinálták a kocsiban, a parkolóban, a pláza vécéjében. Szex után pedig mindenki ment a maga dolgára. Aztán J.-t váratlanul kirúgták a munkahelyéről, kicsúszott a lába alól a talaj. Bepánikolt. Kapaszkodókat keresett. A férfi után nyúlt, de az elutasította, és állandóan megállapodásukra figyelmeztette: csak szex, semmi érzelem.

J. egyre mélyebbre zuhant. Nem elég, hogy a munkája elúszott, a magánélete is egyre zavarosabbá vált. Ebben az állapotban persze a szexhez sem volt kedve már. Gyakran csak azért vállalta be, hogy ne legyen egyedül. Eljátszotta, hogy élvezi – egy ideig. Aztán kezdtek elhidegülni egymástól, a férfi más partnereket kezdett keresni magának – nem csinált belőle titkot. J. teljesen összezuhant.

Míg az eszével világosan átlátta, miről szól az egész, nem bírta összekaparni magát. Magában kereste a hibát: miért nem kellek neki, miért nem hív, miért tűnt el két hétre, miért nézeget más nőket, mi a hiba bennem? Lefogyott. Ráncai elmélyültek. Alvászavarok gyötörték. Önbizalma megcsappant. Állandó volt az önvádaskodás. Fél doboz cigi helyett egy egész csomag fogyott naponta. Elég volt fél év és ez a kapcsolat ahhoz, hogy egy magabiztos, okos és szép nő élete eltorzuljon. Összedőljön.

Az egésznek két hónapja lett vége. A férfi más partnert talált magának. Kirakta J.-t. Most táppénzen van. Kezdi összeszedni magát. Szeméből azonban továbbra is riadtságot, bizonytalanságot és a magányosok félelmét lehet kiolvasni. Nincs jól. Nem tud mást tenni, megpróbál felállni.

 

Ha ez bejött, nézz rá ezekre is:

Sokat beszélgettünk a fiú-lány barátságról, és egyetértettünk abban, hogy van ilyen – a fiú-lány barátság velejárója például, hogy az ember kirakott fenékkel hasra fekszik a rendelő padlójára terített takarón, ha már úgyis véget ért a műszak. | A megcsalás módjai – A rendelő padlója

Bemászik-e gondolkodás nélkül más ágyába, miközben téged szeret, szeret-e közben tényleg, vagy csak mondja, továbbá megfogja-e Descartes a pincérnő fenekét, vagy Darwin viszi ágyba a csajt? Vibrátorológia – a helyzet durvul. | Vibrátorológia – A más ágyába mászó pasi


hot-left

Kattints ide, ha a Dívány HOT! gyűjtőjére mennél további, témába vágó cikkekért!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.08.24 13:53:17Tiborc

  "Sok liter sör mellett, öt órán keresztül beszélgettünk. " - ezt nevezem, sok liter sört én nem birnám, főleg úgy, h még sok liter után is lelki támaszt tudjak nyújtani és értelmeset mondani - lehet szépen bealudnék - persze, kinek mi a sok :-) nálam ez kb. 6 üveg után kezdődik (persze függ alkoholtartalomtól, étkezéstől is :-)

  komolyabbik részére reagálva: elég vacak érzés ilyeneket olvasni, és megint csak azt erősíti bennem, ilyen kapcsolatokra kevés nő "alkalmas" igazán, pasik mindig könnyebben váltanak. Kíváncsi lennék egy nyitott kapcsolat nőtagjára, mennyire sikeres és mennyire cserélgeti a partnereit...

 • 2009.08.24 14:12:00Santer

  Nem a szexkapcsolat okozott neki károkat, hanem hogy a szülei királylánynak nevelték. Aztán elszállt az arca, azt hitte, neki mindig mindent szabad és lehet, de közben nem vette észre, hogy elmúlt 40, már rég nem versenyképes, önbizalomból meg nem lehet a végtelenségig megélni.

  Következő fokozat, hogy macskákat fog tartani, esetleg harcos feminista lesz.

  De akkor se fog a kutyának se kelleni.

  Figyeljetek oda, hogy a lányotokat ne királynőnek neveljétek, ha nem akartok ilyen gyalázatos sorsot neki.

 • 2009.08.24 14:12:39khaty21

  Hát igen a, sokat vitatott egyenjogúság megint, ha nekik lehet , nekünk miért nem??Egy férfi minden lelkiismeret furdalás nélkül megcsalhatja a feleségét , barátnőjét , vagy esetleg mindkettőt egymással , vagy épp egy harmadikkal???
  Azt hiszem nem erről van szó, a cikkben szereplő hölgy, is ugyanazt az életet élte, mint a férfiak mindenkit kihasználva, csak azt kapta , amit ő is érdemelt.
  Bár jóval kevesebb nő éli ezt az életet, m int férfi, azért , azt mondom , hogy elsősorban, természettől függ, ki képes álnokságra, hazugságokra, általában a megcsalásra, ezt embere válogatja , és nem függ attól az illető férfi vagy nő.

 • 2009.08.24 14:28:38szőkelány

  mindenki mindig azt kapja, amit érdemel. vagy úgy éli át. amúgy tényleg nem nő-férfi kérdés, és még csak nem is nyitott vagy nem nyitott kapcsolat kérdése. a nyitott meg a zárt is lehet sekélyes vagy emelkedett ugyanannyira. ez egész egyszerűen bénázás, de én sajnálom mindkét szereplőt, nem tudok azonosulni ezért mégse a "csak azt kapta" lendülettel.

  és amúgy az egyetlen pozitív a sztoriban, hogy pont megcsalásról, álnokságról és hazugságról nincs szó benne. senki sem hazudott a másiknak, ha jól nézem. mindenki csak magának hazudott. ez is benne a tanulság. elég, ha magadnak hazudsz, ha azt akarod, hogy szar legyen. a férfi hazudhatja, hogy ennek így van értelme. a nő meg azt, hogy ez valami más.

 • 2009.08.24 14:30:22szőkelány

  nemás, azt, hogy s.zar a rendszer hupszra korrigálja?
  még sosem jutott eszembe, hogy azt mondja, "te, ez milyen hupsz"

 • 2009.08.24 14:35:56Tiborc

  most vagy az én szemem fáradt és felületesen olvastam vagy nem tudom mi van, de ez a Királykisasszonyos bekezdés akkor nem tűnt fel, mintha nem lett volna ott, amikor olvastam a cikket és a kommentet írtam, pedig így már kicsit keményebb a jellemvonása, és ezek alapján , kb. átérezheti milyen lehetett, amikor vőlegény-jelöltet tett lapátra és szíveket tört, így végülis tényleg azt kapta, amit érdemelt, csak jópár év után, amikor mondjuk nem is számított rá...

 • 2009.08.24 14:39:30Tiborc

  ahá, most már értem miért van itt-ott a díványon egy-egy ...huuppsz... a #&@! karakterezés helyett elég érdekes választás :-)

 • 2009.08.24 17:47:10harvey

  Igen, tényleg nem érezte az idő múlását, de ezt ő tudja jól, máskülönben nem tudtam volna leírni azt, hogy ő milyen. A fenti sorok az ő szájából hangzottak el. :) Tudja ő jól.

 • 2009.08.24 17:48:56harvey

  Félreértés ne essék, nem csalt ő meg senkit sem, csak könnyedén lépett túl az egyes kapcsolatokon. Általánosságban azonban egyet értek Veled Khaty.

 • 2009.09.09 15:39:24puffancs

  harvey, tokjo, hogy neked minden baratnod ilyen kulonleges. ;-)

  ha a tortenet szereplojet valosnak tekintjuk, akkor azt kapta, amit megerdemelt. a nevelteteserol szolo bekezdessel csak ellenszenvet valtottal ki bennem. az oke, hogy te szerettel volna ilyenne neveltnek lenni igy felnottkent, mert ezt tartod sikknek, de az emberek szeretnek normalisak es boldogok lenni.

 • 2009.09.09 18:09:36harvey

  Kedves Puffancs. igen, a barátaim mind különleges emberek, de a cikkben szereplő J-t egy kocsmában ismertem meg...azóta se láttam.

  A bejegyzésed második részét viszont nem nagyon értem. Mit szerettem volna én? Elnézést az ellenszenvért, de mindezt J. mesélte így nekem. Világosan vágja a helyzetét, és azt is tudja, kifizetetlen számla nincs, most ő fizet. üdv, harvey

 • 2009.09.09 18:18:04szőkelány

  nekem bejött harvey. nem éreztem, amit puffancs.
  állásfoglalás nélküli leírásnak tűnik nekem.

 • 2009.09.09 19:01:03harvey

  :-) Próbálkozom, próbálkozom! :-) köszönöm

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta