INTIM RÖVIDHÍR

Tavasszal tényleg könnyebben esünk szerelembe

2011. április 1., péntek 11:26

Sokkal könnyebb kapcsolatokat teremteni, ha elmúlt a tél, mert a napsütésnek köszönhetően például lecsökken a melatonin a szervezetünkben, így nő az energiánk is.

Amikor az idő melegebbre fordul és többet süt a nap, a testünkben lévő melatonin (az alvási ciklust irányító hormon) lecsökken, ami a kutatások szerint növeli az energiánkat és vitalitásunkat – derül ki a GalTime cikkéből. Julie Albright szociológus szerint ez olyan hangulatváltozást idéz elő, ami ahhoz vezethet, hogy sokkal könnyebben találunk párt. Természetesen az sem utolsó szempont, hogy melegebb időben nyugodtan megszabadulhatunk a felesleges ruhadaraboktól – a szabadon hagyott bőrfelület pedig a szexuális jeladásban is hathatós segítséget nyújt.

Ünnepek előtt nem szívesen szakítunk

Jane Greer párkapcsolati szakértő és terapeuta szerint a csupasz bőr sokak számára már eleve izgató hatású, az ehhez társuló melatonin-csökkenés pedig valóságos kedélyjavítóként működik. Julie Albright hozzáteszi: a tavasszal bimbózó szerelmeket a kultúra is erősen befolyásolja, például télen hajlamosabbak vagyunk ragaszkodni egy kapcsolathoz, nem akarunk véget vetni neki az ünnepek előtt. Aztán, az új év beköszöntével, amikor nyitottak vagyunk az új lehetőségekre, egyszer csak már sokkal könnyebbnek tűnik megszabadulni valamitől (vagy valakitől), aki/ami nem tesz minket boldoggá és keresni valaki mást, akitől újra repkedni tudunk.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta