INFÓ

Te meddig akarsz élni?

2015. november 3., kedd 16:21 |

A 3 egyperces sokkoló videó azt mutatja be, mi történhet azokkal, akik a cigaretta rabjává váltak. Sokan azt hiszik, hogy ők kivételek, pedig bárki belehalhat a dohányzásba.

Nem színészek, hanem hétköznapi, „valódi” emberek szerepelnek a videóknak és vallanak őszintén arról, hogy tönkretették az egészségüket, az életüket azzal, hogy éveken keresztül erős dohányosok voltak. – nyilatkozta Gui Angéla, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központjának vezetője.

Éva a forgatás napján tudta meg, hogy a tüdejében maradt két daganat rosszindulatú, de ennek ellenére sem mondta le a felvételt. Sőt, úgy fogalmazott, ha csak egy ember leteszi a cigit a videó hatására, akkor már megérte. A története hatására a forgatócsoport két tagja még aznap kidobta az utolsó doboz cigarettáját.

Mi magyarok sajnos világelsők vagyunk a tüdőrák okozta halálozásban, 21 percenként elveszítünk valakit a cigaretta miatt.

Van segítség azoknak, akik meg akarnak szabadulni káros szenvedélyüktől. Az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetben működik a Dohányzás Leszokás Támogatási Módszertani Központ. Az ingyenesek hívható 06-80-44-20-44 számon képzett pszichológusok és orvosok adnak tanácsot, információt a leszokni vágyóknak, illetve egy körülbelül 2 hónapos telefonon keresztül zajló leszokási programot nyújtanak.

Ezen kívül a http://www.leteszemacigit.hu oldalon is felvilágosítást kaphatnak az érdeklődők.

(A cikk megjelenését a Széchenyi 2020 program támogatta.)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta