A dietetikus szakértő szerint, az édes és finom csemegekukorica számos kedvező élettani hatással bír. Nem csak a diétás étrend szerves részeként érdemes fogyasztani, de a gyerekek számára is kiváló nassolnivaló, hiszen édes ízű, vitaminokban és rostokban gazdag.
„A természetesen édes konzerv csemegekukorica B-vitaminokat, karotint, folsavat, magnéziumot és vasat is tartalmaz, valamint magas a fehérje-és rosttartalma. Mivel nagy része rostanyag, mely segíti az emésztést, ezért támogatja a fogyás beindulását is, ezáltal nehezebben rakódik ránk a
súlyfelesleg – mondja Bajor Zsuzsanna, dietetikus, az Ízek és Érzések magazin szakértője. „A Bonduelle GOLD konzervkukorica további előnye, hogy nem génkezelt, tartósítószert sem tartalmaz, így még az egészségünkre is jótékonyan hat! Aki tartós sikert szeretne elérni a fogyókúrában, az legalább a napi háromszori étkezésbe, mindenképpen építse be a zöldségek, pl. a csemegekukorica fogyasztását is – tanácsolja a szakember.
Vajon mit érdemes még tudni a GOLD-ról? Az aranysárga, a hagyományos csemegekukoricánál
nagyobb szemekből álló, természetesen édes kukorica, - amely hozzáadott cukrot nem tartalmaz, fajtájából adódóan ilyen ízű – az egyik legkedveltebb alapanyag salátákhoz, de köretként, és önmagában is fogyasztható. Több vitamint, elsősorban B1, B2, B3, C és E vitamint tartalmaz, ennél fogva szerepe van az idegrendszer ép működésében, a bőr védelmében, az anyagcsere megfelelő működésében, a csontok, fogak és vérerek egészségének megőrzésében. A Bonduelle GOLD önmagában, például uzsonnára is laktató és egészséges finomság lehet a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt – akár snackként fogyasztva – de a polcokon található Bonduelle zöldségmixekben (GOLD Florida, Mexico és Sombrero mixek) is megtalálható.
A háziasszonyok számára igen praktikus kiszerelésű (vákuumzárású, tépőzáras dobozban kínált) édes kukorica felhasználása egyszerű és gyors: a boltok polcairól, máris konyhakész állapotban kerül az asztalokra. De nem csak emiatt olyan népszerű! Dietetikus szakértők szerint is általános tény, hogy a sok zöldségfogyasztással nem csak megelőzhetőek a későbbi szívbetegségek, de akár szervezetünk állapotán is javíthatunk segítségükkel.