Lájkvadász libamáj receptek 5.
Csokoládés-rózsaborsos libamáj

Ma reggel tíz óta hivatalosan is annyi libamájat ehetünk, amennyi csak belénk fér, megnyitotta ugyanis kapuit a Libamáj Fesztivál a Budai Várban. Gondoltunk azokra is, akik nem jutnak el a rendezvényre, és összeszedtünk néhány izgalmas receptet. A végére igazi különlegességet tartogattunk.

5. Csokoládés-rózsaborsos libamáj

A receptet beküldte: www.dejofozni.blogspot.com

Hozzávalók:

1 db libamáj
1/2 l tej (vagy annyi, hogy ellepje)

bors
3 dkg jó minőségű étcsokoládé (minimum 80%-os)
12-14 szem rózsabors
1-2 evőkanál tejszín
(só)

A libamájat tisztítsd meg, és tedd egy tálba. Öntsd fel annyi tejjel, hogy ellepje. Egy éjszakán át pihentesd a hűtőben. Másnap vedd ki a hűtőből, itasd le róla a tejet és szeleteld fel (1-1,5 cm-es szeletekre). Tedd forró teflonos serpenyőbe a szeleteket és pár perc alatt süsd ki. Nem szabad túlsütni, ha biztosra akarsz menni, egy fogpiszkálót szúrj bele, és ha még jön ki vér, akkor még sütni kell. Amikor elkészült, vedd le a tűzről és sózd, borsozd ízlés szerint.

A mártáshoz a csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, majd add hozzá a tejszínt, (kevés sót tegyél bele). A tálaláshoz egy konyhai ecset segítségével tetszőleges formában kend a mártást a tányérra, ízlésesen rendezd el a rózsabors szemeket és végül tedd mellé a kisült libamáj szeletet.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek