GASZTRO RÖVIDHÍR

Tényleg van ilyen: Megcsúszott egy banánhéjon, per lett belőle

2011. március 4., péntek 13:42

A rajzfilmfigurák örök nemezise, egy banánhéj okozta egy kaliforniai nő esését. Beperelte a boltot.

Ida Valentine (58) beperelte az egyik Kaliforniában, Fontanában található helyi száz forintos boltot, ahol tavaly áprilisban megcsúszott egy banánhéjon - írja a Reuters.

A hátára esett, megrepedt és elmozdult az egyik csigolyája

A nő állítása szerint annak következtében, hogy a hátára esett, megrepedt és elmozdult az egyik csigolyája és lágyszöveti sérüléseket szenvedett, ami miatt 9000 dollárt költött orvosi kezelésekre, egyéb károkról nem is beszélve. Valentine ügyvédje elmondta, hogy a nő 440000 dolláros peren kívüli egyezség fejében elállt volna a pertől, amit a 99 Cents Only bolt visszautasított.

A banánhéjon orra bukó, figyelmetlen gyalogos képe a populáris kultúrában a késő XIX. századból származik, amikor a banán népszerű utcai eledel volt Amerikában, és az újságokban bosszantó jelenségként írtak az eldobott héjakról. 1879-ben így írt a Harper's Weekly: "Bárki, aki banánhéjat dob el a járdán, nagy udvariatlanságot követ el a köz ellen, és nagy valószínűséggel lesz felelős egy törött végtagért is."

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta