Így kezelje a macerás vacsoravendégeket

Nem könnyű házigazdának lenni, főleg, ha néhány olyan vendégtípus is képviseltei magát, akik miatt kicsit fagyosabb lehet a hangulat. Kikre gondolunk? Például, akik otthonról hoznak szószt, mert nem bíznak meg bennünk vagy akik elalszanak az asztalnál ülve. Jó hír azonban, hogy a DesignTaxin találtunk pár tippet, amelyekkel ön is megnevelheti a vendégeket. 

Az infografikát lefordítottuk, hátha nem beszél (eléggé) angolul, illetve táblázatba is rendeztük, hátha úgy könnyebben fogyasztható.

Vendég megnevezése Leírása Így kezelje
A rendezgető Ide-oda pakolja az evőeszközöket, mindent párhuzamosan vagy merőlegesen tesz le, egyenlő távolságra a tányértól. Sehogy, itt nem tud nyerni.
A gyűjtögető Mindig a közelében tartja a borosüveget és a szószos tálat sem adja tovább.  Már az érkezésnél adjon nekik egy saját bort és szószt, hadd fogyasszák azt.
A finnyás Aki igazából csak egyetlen dologgal szemben intoleráns: amit ön felszolgál. Rukkoljon elő egy sonkás szendviccsel.
A kíváncsiskodó Azt mondja, csak vécére megy, közben áttúrja az egész lakást. Ugye látta a Reszkessetek betörőket? Ha nem annyira kreatív, csak simán zárja kulcsra a szobákat.
Aki mindent kiönt MINDIG van valaki, aki kiönti az italt. Készüljön sötét abrosszal és sok szalvétával.
Az alvós Aki soha nem bírja ki a vacsora végééig. Kapcsoljon be hangos zenét.
A kütyüfüggő Folyamatosan fotóz valamit (áltatlában az ételt), és azonnal fel is tölti valamelyik közösségi oldalra. Kapcsolja ki a routert.
A korán lelépő Mindig van valami kifogása, hogy miért kell elmenni. Ne foglalkozzon vele, csak hagyja elmenni.
Az ellenőr Aki minden egyes evőeszközt átnéz evés előtt. Elég, ha annyira fényesíti csak ki őket, amennyire szokta, úgysem lesz nekik semmi sem elég jó.
A borszakértő Minden italt megszakért, akkor is, ha senki sem kérte. Kérje meg, hogy legközelebb hozza ő maga a bort.
A passzív-agresszív pár "Zoli, ugye azt már nem akarod meginni?" Ültesse őket távol egymástól.
A művész Aki a szalvétával origamizik és játszik az étellel. Hagyja csak békén, ez igazából tök mókás.
A cipelő Aki mindig a saját szószát/fűszerét hozza és azzal ízesít. Kutassa át a táskáját!

És a vendégeken kívül jöjjenek az elengedhetetlen kellékek.

  • A folt, ami soha nem jön ki az asztalterítőből: már családtag, lehet, hogy a többség észre sem veszi.
  • Az asztaldísz: valami egzotikus út alatt beszerzett dísztárgy. Azért ha lehet, ne pakolja a tele asztalt mindenféle dekorral, hiszen akkor nem lesz helye ez ételnek.
  • Az ajándék dekantáló: akármennyire vacak, muszáj lesz kitenni az asztalra, különben sértődés lesz a vége, már ha az ajándékozót is meghívta.
  • A fura, túldizájnolt  poharak: általában nem praktikusak és nem is biztos, hogy jól néznek ki, inkább elő se vegye ezeket.
  • A főfogás: a receptkönyvben/műsorban olyan egyszerűnek tűnt, ám önnek csak harmadjára sikerült elkészítenie úgy, és több napnyi munkája van benne. 

Ha mindezt vizuálisan is megnézné, akkor íme az említett infógrafika, amiről dolgoztunk:

Please include attribution to shipitappliances.com with this graphic.

The Many Types of Dinner Party Guests (and how to deal with them)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek