Különleges halálesetek az utóbbi 2500 évből

A halállal tényleg nem illik viccelődni, hiszen mindenképpen drámát jelent egy ismerős vagy rokon elvesztése. Már az érintett előtt persze, mert rendre történnek olyan halálesetek, amiken egyszerűen lehetetlen nem nevetni, és szintén jó pár olyan eset is van, amikor a megdöbbenés lenyomja a gyászt és az empátiát.

Ki ne tartaná viccesnek azt a tényt, hogy az élete jó részét alkoholmámorban töltő, azóta minden csipke iránt vonzódó lány kedvenc írójává/költőjévé vált Edgar Allan Poe-t egy kocsma előtti pocsolyában érte el a végzet, mert annyira be volt rúgva, hogy képtelen volt felemelni a fejét? Nem véletlenül találták ki a Darwin-díjat sem, ami ugye teljes mértékben az emberi hülyeségnek köszönhető tragédiákról szól, olyanokról, amiket a személyes ismeretségen kívül csak a legnagyobb hipokriták képesek röhögés nélkül kibírni.

Az élet által írt fekete komédiáknak van olyan fajtája is, amikor az ember tényleg nem tehet semmiről. Nem szórakozott életveszélyes szerszámokkal, nem akarta a végtelenségig turbózni a nagyszüleitől örökölt autót, és újfajta extrém sportban sem gondolkozott. A Discovery Health a legkülönlegesebb elhalálozásokból gyűjtött össze pár példát.

Haláli poén

Alex Mitchell, az 50 éves angol kőműves 1975. március 24-én nézte közösen feleségével a Goodiest (ez a BBC-n vetített népszerű vígjátéksorozat volt, nálunk nem vetítették). A sorozat egyik jelenetét annyira fenomenálisnak találta, hogy 25 percen át folyamatosan nevetett, ami miatt a szíve felmondta a szolgálatot, és meghalt. A felesége később írt egy levelet a producereknek és színészeknek, amiben megköszönte, hogy ilyen vidámmá tették férje életének utolsó perceit.

Repülő teknős

Vannak veszélyek, amikre az ember nem készülhet fel. Ha magasan vagyunk, megcsúszhatunk, ezért vigyázunk. Ha átmegyünk az úton, körülnézünk. De az ellen semmilyen óvintézkedést nem lehet hozni, ha vígan sétálunk valamerre, és egyszer csak a fejünkre zuhan egy teknős. A görög drámaíróval, Aiszkhülosszal pedig éppen ez történt, egy felette repülő sas szájából esett rá egy páncélos, ami ilyen magasságból természetesen halálos sérülést okozott a koponyáján.

Fojtó megjelenés

Isadora Duncan korának egyik leghíresebb táncosa volt. Rengeteg rajongó figyelte ámulva teljesen egyedi mozgásvilágát az 1900-as évek elején, és neki is tulajdonítható a ma ismert modern táncok kialakulása is. A másik jellemzője az egyéni öltözködése volt, különös tekintettel nagyon hosszú sáljaira. Ennek a kiegészítőnek köszönheti a halálát, ugyanis 1927. szeptember 14-én, járművének beleakadt a tengelyébe, és addig csavarodott, ameddig meg nem fojtotta az 50 éves művésznőt.

Aranytorkú

Mikor a perzsák Kr.u. 260-ban rabul ejtették Valerianus római császárt, I. Shapur perzsa király úgy gondolta, az a legjobb megaláztatás, ha ellenfelét zsámolyként használja a jövőben. Ez sem egy vidám eset, de Shapur annyira felháborodott azon, hogy Valerianus elképesztő mennyiségű pénzt ajánlott fel a szabadon engedéséért, hogy olvasztott aranyat öntetett le a torkán, és szalmával tömte ki a testet. Elrettentésképp természetesen közszemlére is tette művét.

Fejétől bűzlik

A IX. században Sigurd Hlodvisson, Orkney első grófja sikeres katona volt, meghódította Skócia északi részét. 892-ben Maelbrigte-t, Moray grófját és seregét győzték le különösen heroikus küzdelemben. A gróf ennek emlékére lefejezte Maelbrigte-t, és a fejet a lova nyergére akasztotta úgy, hogy a további utazásai során folyamatosan hozzádörzsölődött a lábához. A fogak megvágták Sigurd lábát, aminek köszönhetően nem sokkal később vérmérgezésben halt meg a sikeres hadvezér.

Patkány játékstílus

1997-ben az ír David Bailey egy golfmeccs miatt vesztette életét. Az túl triviális lenne, ha fejen találta volna egy rosszul lőtt labda, ennél izgalmasabb a sztori. Bailey egy félresikerült lövése után ment le egy árokban, ahol annyira megijesztett egy patkányt, hogy az felmászott a lábszárára, és lepisilte azt. A rágcsáló nem harapott, és nem is karmolt, ezért akármennyire is mondták neki, hogy nem ártana lezuhanyozni. A férfi nem törődött vele, és folytatta a játékot. Két hét múlva leálltak a veséi. Az ok leptospirózis volt, ami rágcsálók és kutyák hordoznak leginkább. Általában enyhe hatású, de kivételes esetekben okozhat máj- és veseelégtelenséget is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek