#ÉLETEM

Vissza az anyaméhbe

2009. szeptember 17., csütörtök 08:56

Mai problémáid gyökere talán a magzati korban keresendő – nem csupán lelki, de testi bajaid oka is fellelhető és oldható a megfelelő módszerrel, úgyhogy: vissza az anyaméhbe!
Ruga Zsóka terapeuta a Diapozitív metódusról.


Ismered a mondást? Olyan jó dolga van, mint az anyja hasában. De valóban olyan jó dolgunk volt az anyaméhben? Egyre több szakember és egyre több módszer foglalkozik azokkal az ártalmakkal, amelyek magzati korban érték, érhetik az embert. 

Ruga Zsóka nemzetközi diplomával rendelkező gyógymasszőr és stresszoldó terapeuta. Gyorsan és meggyőződéssel beszél arról a sokféle módszerről, amelyeket Amerikában és Kínában elsajátított, majd saját korábbi tapasztalataival ötvözve újjáalkotott. Mind közül legbüszkébb talán arra a speciális technikára, melyet Diapozitív metódusnak nevez – ezzel nemcsak felismerni képes a magzatkorban elszenvedett stresszeket, de oldja is azokat.
 

Nyomok az izmokban

- A kezelés alatt magnóról magzati szívhang szól – kezdi magyarázni.- Félhomályban, a méhen belüli csendhez hasonló nyugalomban történik a kezelés, mely a lábfej különböző pontjainak érintéséből, áll. A páciens egyfajta meditatív állapotba kerül, lebeg, élvezi az érintést. Bár az is előfordul, hogy magzatkori élmények hatását újraéli és sírni, hánykolódni kezd. Az izmok állapotából, a test reakciójából nem csak azt tudom megmondani, hogy a pácienst magzati korában milyen stresszek érték, hanem azt is, hogy mikor s melyik szülője részéről.

Az apától jövő stressz ugyanis a jobb, az anyai hatások bal oldalon rakódnak le. Stressz hatására izomfeszültségek keletkeznek, mozgásszervi panaszok lépnek fel, lelki és testi betegségek kínoznak. Nem véletlen, hogy magas a vérnyomásunk, vagy fejfájósak, nyakfájósak vagyunk, vagy a vesénk gyenge. Mindez annak a függvénye, hogy magzati létünk mely szakaszában ért minket kedvezőtlen hatás. Magzati létünk minden szakaszának, mint egy idősínen, megvan a nyoma izmainkban.

Már a fogantatásról is megmondható, hogy szeretetben történt-e vagy sem. Az izmok állapota elárulja, ha szüleink más nemű gyereket vártak, mint aki született. De sajnos az erőszakos fogantatásnak, a lombikban történt megtermékenyítésnek is következményei vannak, amelyeket érdemes oldani. Az ikrek életében például nyoma van annak, hogy harcolniuk kellett a helyért, már magzatkorukban is. 
 

Oldható problémák

– Szerencsére ezek a problémák súlyosságuktól függően egy vagy több kezeléssel oldhatók – mondja Zsóka. – A legnehezebb esetekben, a mély depresszióval vagy szenvedélybetegséggel küzdők hozzátartozóinak javasolni szoktam, hogy tanulják meg az eljárást, azért, hogy akkor és annyiszor kezelhessék az érintettet, amikor és ahányszor csak szükséges. Egyébként minél közelebb van a születéshez az oldás, annál könnyebben, gyorsabban lehet leküzdeni a problémákat. Hasfájós, nyugtalan kisbabáknál már egy öt-tíz perces kezelés is hatásos. Nincs ebben egyébként semmi hókuszpókusz. Már régóta tudjuk, hogy a magzat fejlődése szempontjából nem közömbös az anya terhesség alatti érzelmi élete és a külső behatások sem. Sőt azzal is tisztában vagyunk, hogy a betegségek hátterében gyakran lelki tényezők állnak. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy bizonyos lelki vagy testi kórok előzménye és oka a magzatként megélt élményekben keresendő. 

 

Ha ez bejött, nézz rá ezekre is:

Hogy tisztul test és lélek? Zsame léböjtje nem várt eredményt hozott. Napi tíz kilométeres séta után, kizárólag folyadékon élve is mennyire kerek tud lenni a világ. A böjtnapló folytatása következik. | Idd ki magadból a mérget! 3.

A nők általában társas kapcsolataikkal elégedetlenek. Nem a házasságukkal. A férfiak épp ellenkezőleg. Ezért is depressziósak és halnak meg idő előtt. | Az ölelés ereje


Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2009.09.21 22:56:39elemes

    nagyon sok minden tetszik ebben a cikkben -- odáig, hogy az apától származó stressz a jobb oldalon rakódik le. elszomorít, amikor tehetséges terapeuták ráéreznek valamire az emberi lélek és test összefüggéséről -- de ahelyett, hogy térdet és fejet hajtanának egy nagyon mély és összetett dolog előtt, mindjárt kényszert éreznek, hogy mechanikus rendbe foglalják, azt a nagyképű hangulatot árasztva, hogy ők most már mindent értenek.

    ugyanez a rossz érzés fog el az összes (egymással egyébként gyakran ellentétes) gyógyító "rendszer" hallatán, legyen az asztrológia, földsugárzás, reflexológia, szivárványhártya-fotózás, aura vagy akupunktúra. ne nézzük már le azt az istent, akiben hiszünk...

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta