#ÉLETEM

A légdiéta az új önsanyargató hóbort

2010. március 12., péntek 15:24

A francia módszer szerint vizet és levest szabad fogyasztani, de más ételek kerülendők. Bármit meg lehet főzni, a fogásokat tálalás után az evőeszközre helyezve a szájhoz lehet emelni, de enni egy falatot sem szabad.

A francia nők L'Air Foodingnak nevezik azt a táplálkozási anomáliát, amelynek során az enni nem szándékozó nő gondosan megfőzi az ételt, majd megterít, asztalhoz ül, de tálalás után nem vesz magához semmit. A különös szertartás elterjedéséért a Dolce&Gabbana 2010-es, olasz neorealista stílusban készült kampányát hibáztatják. A fotósorozatban szereplő Madonna egy csipketerítős asztalnál ételt készít, majd úgy tesz, mintha enne egy tál spagettit.

Az ételek látványa laktat

A légdiéta során nem sokkal több tápanyag jut a diétázó szervezetébe, mintha fényevéssel próbálná fenntartani magát, az önsanyargatás mindkét módjának kialakult szabályai vannak. A légevészet lehetővé teszi a víz és a leves fogyasztását, de más ételek kerülendők. Bármit meg lehet főzni, a fogásokat tálalás után az evőeszközre helyezve a szájhoz lehet emelni, de megenni nem szabad. A breathariánusok szerint a főzés és az evés imitálása segít abban, hogy könnyebb legyen megállni az evést, az ételek illatával és látványával telnek el a követők.

madonna550

Mielőtt azonban szándékunkon kívül híveket toboroznánk az önkínzásnak ehhez a kreatív módjához, ajánljuk az anorexia nervosáról írt cikkünket, amelyben táplálkozási szakértőnk kifejti, milyen veszélyei vannak az éhezésnek.

A lelki eredetű étvágytalanság okozta betegség szempontjából különösen veszélyeztettek azok, akiknek munkája a szépséggel, a tökéletes testtel kapcsolatos, illetve azok, akik túlzottan sikerorientáltak, csak maximális teljesítményt fogadnak el maguktól. A modellek, színésznők, énekesnők, táncosok, a különféle esztétikai sportágak képviselői, tornászok, ritmikus sportgimnasztikázók, vagy akár a testépítők, műsorvezetők, a szépségiparban dolgozók is ide tartozhatnak, de említeni kell a kamaszlányokat is, akiknek testképét, könnyen befolyásolják a csontsovány, rendszerint Photoshoppal korrigált testű hírességek.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta