#ÉLETEM

Van már parfüm az öregemberszag ellen

2017. április 27., csütörtök 08:10

Kifejezetten ez ellen a szag ellen létrehozott parfümök is léteznek már, a harc tehát nyerhetőnek tűnik.

Az öregemberszag tagadhatatlanul létezik, és a tudomány szerint a szag megjelenéséért egy „nonenal” névre hallgató vegyület a felelős, ami az öregedéssel járó hormonális változások mellékterméke. Aggodalomra azonban semmi ok, ahogy az a Huffington Post cikkéből is kiderül, Japánban már dolgoznak a megoldáson. 

Nemzeti konzultációt!

A szagra még az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézetnek is van leírása, ők „kellemetlen, fűre és zsírra emlékeztető szagként” írják le a jelenséget. Az öregemberszag imádja a zárt helyeket, és szívesen tanyázik inggallérokon és párnahuzatokon, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, tulajdonosai számára nem könnyű az azonosítás.

shutterstock 157659536

Persze másoknak sem, érthető módon senki sem akarja megbántani a nagyszüleit. Talán egy jó öreg Nemzeti Konzultáció keretein belül egyezségre lehetne jutni, te elmondod az én nagyszüleimnek, én elmondom a tieidnek. A japánoknak egyébként külön szava is van a könnyen azonosítható aromára, ők „kareishunak” hívják.

Anti-öregszag parfüm

Ahogy öregszünk, a bőr természetes védelmi vonalai egyre kevésbé képesek ellátni feladataikat, ráadásul ezzel párhuzamosan egyre több olyan zsírsav is megjelenik a bőrfelületeken, aminek oxidációja a nonenal vegyület megjelenését okozza. De van megoldás, a japánok ugyanis szívén viselik idős társaik problémáit, és több kifejezetten erre a jelenségre kifejlesztett kozmetikai termékkel is előálltak. Persze kérdés, hol végződik a filantrópia, és hol kezdődi az üzlet, mindenesetre a Shiseido Group már előállt a maga anti-öregemberszag parfümével. Van persze versenytársuk is, a Mirai Clinical terméke például datolyszilva kivonattal veszi fel a harcot a kellemetlen testszag ellen.

Van, aki szereti

Egy 2012-es svéd kutatás során meglepő módon az öregek szagát kevésbé találták kellemetlennek és intenzívnek, mint a felmérésben résztvevő fiatalok és középkorúak testszagát.

A nonenal ellen vívott küzdelem eredményeiből azért mások is előnyt kovácsolhatnak, hisz a sok stressz,  illetve a nők esetében a menopauzával együttjáró fokozott izzadás is hozzájárulhat a kellemetlen szagú vegyület megjelenéséhez. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta