Hogyan lehetünk boldogabbak?

Dr. Szondy Máté klinikai szakpszichológus előadása a Dívány.hu szervezésében

Időpont: 2016. szeptember 20., 19.00 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ – Kupolaterem, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

Mitől lehetünk boldogabbak? Magasabb fizetéstől? A házasságtól? Több szextől? Vagy a boldogságunk csak rajtunk múlik? Elég „pozitívnak” lenni, elég jó dolgokra gondolni? A boldogság csak döntés kérdése?

A boldogsággal kapcsolatban számos mítosz él a fejünkben – a fenti tényezők közül például egyik sem tesz minket boldogabbá. Sőt, ezek az elképzelések nem csak, hogy hamisak, de követésük nagy eséllyel egyre boldogtalanabbá tesz minket.

Előadásomban nem mutatom be a boldogság receptjét – hiszen nincs ilyen recept.  Ehelyett összefoglalom azt, amit a pozitív pszichológia a teljes, tartalmasan megélt életről tud. Arról az életről, amelyben elkerüljük a „boldogságcsapdát” (azt az állapotot, amikor a boldogságra törekedve egyre rosszabbul érezzük magunkat) és elfogadjuk, hogy a negatív érzések és gondolatok elkerülhetetlenek, ha tartalmas életet szeretnénk élni. A görcsös boldogságkeresés helyett az élményeink tudatos megélése, a tartalmas emberi kapcsolatok, az áramlat-élmények eredményezhetnek valóban tartós boldogságot.

hogyan legyünk boldogabbak 640x360
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek