#ÉLETEM

Romantikus kiruccanás földön, vízen, levegőben

2016. szeptember 14., szerda 15:45

Mihez lenne inkább kedvük: páratlan természeti csodák közt andalogni, pazar panorámában együtt megtanulni valami újat? Esetleg sziklamászással, vagy tandemugrással, vagy éppen hatalmas olasz lakomákkal erősítenék kapcsolatukat? Segítünk megtalálni a megfelelő úti célt!

Víz fölött andalogva: Plitvicei-tavak

Mélykékben, türkizben, világoszöldben pompázó tavak, folyamatosan morajló vízesések, kristálytiszta víztükör fölött átívelő fapallók: a Plitvicei Nemzeti Park olyan hely, amiért sokan a fél világot átutazzák, hogy egyszer az életben láthassanak ilyet. Nekünk meg akkora mázlink van, hogy egyszerűen itt van a szomszédban. Az ősz pedig a legpompásabb időszak egy romantikus kirándulásra itt.

Elő a kényelmes cipőkkel és a fényképezőgépekkel, és irány Horvátország legnépszerűbb látnivalója. És hogy miért éppen most? Mert ősszel a falevelek a sárga és vörös millió árnyalatában pompáznak, a vízesések ugyanolyan lenyűgözők, mint főszezonban, a népsűrűség viszont jóval alacsonyabb. Így a nyárral ellentétben most tényleg lesz terünk a romantikára. Milyen túraútvonalak vannak itt, hol a legfinomabb a kaja, és hol érdemes szállást foglalni? Minden tudnivaló kiderül innen.

Víz mellett sportolva: golf a Balatonnál

Régóta keresnek valami közös hobbit? Mit szólnának a golfhoz? Nem viccelünk: a golf már rég nem a milliomosok sportja, és az országban csomó helyen elsajátíthatják az alapokat. És ha már eldöntötték, hogy megtanulják, miért ne tennék csodás balatoni panorámában? Összegyűjtöttük a Balaton környéki golfozási lehetőségeket, és azt is megmondjuk, hol szerezheti meg a legolcsóbban a pályaalkalmasságit.

Ilyen tájban még annak is kedve támad golfozni tanulni, aki egyébként hülyeségnek tartja az egészet
Ilyen tájban még annak is kedve támad golfozni tanulni, aki egyébként hülyeségnek tartja az egészet
Fotó: Royal Balaton Golf Club

Sziklafalon lógva, égből zuhanva: extrémsportok itthon

A golfozást túl unalmasnak találják, de azért szívesen sportolnának? Mit szólnának valami igazán extrém kihíváshoz? A közös adrenalinlöket garantáltan még közelebb hozza majd önöket egymáshoz. Vérmérséklettől függően suhanhatnak drótkötélpályán, kipróbálhatják a hazai via ferratákat, vagy akár a szabadesés élményét is megtapasztalhatjuk szélcsatornában vagy konkrétan egy tandemugrás keretében. Jól hangzik? Itt minden részletet megtalálnak.

Gasztromán pároknak: októberi gombakalandok Olaszországban

Olaszországban, Alba városában – Torinótól délre – közel másfél hónapot szentelnek a szarvasgombának a 86. Nemzetközi Fehér Szarvasgomba Vásáron. A programok nyolc hétvégén keresztül, október 8-a és november 27-e között látogathatók. Középkori vásár, borkóstolók és utcafesztivál felel a jó hangulatért, 3 euróért pedig felfedezhetjük a piacot, ahol szigorúan csak a legjobb minőségű fehér szarvasgomba kapható. Ha jobban elmerülnének a témában, erre is lesz lehetőség: szakértők fognak tartani egy workshopot, ahol megtudhatjuk, milyen a jó szarvasgomba, hogyan tudjuk igazán értékelni az ízét, és hogy hogyan kell tárolni, és elkészíteni.

Egymást érik a szarvasgomba fesztiválok
Egymást érik a szarvasgomba fesztiválok
Fotó: Manfred Klimek / Getty Images Hungary

A fapadossal könnyedén megközelíthető Pisa környékén is lesz szarvasgomba fesztivál: San Miniatóban 46. alkalommal rendeznek ünnepi hétvégéket a fehér szarvasgombának. Itt a legnagyobb szarvasgomba és a legidősebb szarvasgombász is díjat nyer. További olasz gasztrotippeket ebben a cikkünkben talál.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta