#ÉLETEM

Nyaralási tippek, ha különlegesebb szeretne lenni az átlagnál

2016. augusztus 17., szerda 12:42

Unja, hogy gyakorlatilag minden ismerőse ugyanoda megy nyaralni? Szeretne kilógni a sorból, és nem a horvát tengerparti élményeivel untatni a többieket? Tart még a nyár, úgyhogy válasszon az alábbi, formabontó nyaralóhelyek közül bátran.

Tengerpart, de északon

Fehér homokos, kristálytiszta vizű strandokat nem csak a mediterrán térségben és a Karib-tengeren találunk, van egy csomó ilyen Svédországban, Írországban vagy éppen Németországban is. Kicsit talán bevállalósnak kell lenni, hogy Szardínia helyett Rügent válasszuk, de egyedi lesz az élmény, ez biztos. 

Rügenben az a jó, hogy mindenki találhat magának valamit itt: különleges az építészet, a világörökségi Jasmund Nemzeti Parkban bámulatos partokat és sziklaképződményeket láthatunk, a történelem iránt érdeklődők pedig a nácik nagy tervét, a Prora névre keresztelt, monumentális (és soha be nem fejezett) üdülőkomplexumot fogják érdekesnek találni. Ha mégsem tetszik az ötlet, itt egy csomó más pazar északi partot talál.

Görögország, de nem a megszokott turistagettók

A görögországi Paxosz és Antipaxosz két apró sziget, ahol víz alatti barlangok, kristálytiszta, a kék megannyi árnyalatában tündöklő tenger és szinte elképzelhetetlen nyugalom várja a turistákat. Kivéve egy napot az évben, amikor hagyományosan hajnalig tart a tánc

A Jón szigetcsoport legkisebb tagjai Korfutól mindössze 14 kilométerre fekszenek, és a világ legnagyszerűbb búvóhelyei közé sorolják őket. Olyan helyek, ahová az emberek a teljes nyugalom miatt utaznak, és tutira meg is találják azt. A szigetek olyan kicsik, hogy akár gyalogosan is be lehet őket járni, a nagy hőség idején azonban érdemes behúzódni az olíva-, illetve ciprusfák árnyékába, hiszen augusztusban a hőmérséklet itt is bőven 30 fok fölé szökik. Szeretne itt nyaralni? Olvasson tovább erre, mindent elárulunk a két kis szigetről.

Vízesések, de nem a Plitvicei tavak

Ha gyönyörű vízesésekre gondolunk, többségünknek a viszonylag közeli Plitvicei tavak jutnak eszébe. A horvát látványosságnak tényleg nincs párja, de ha már jártak itt, és szívesen néznének még hasonlókat, van pár ötletünk, merre induljanak. Például Bulgáriába, Skóciába vagy Izlandra!

Skóciában a beszédes nevű Tündérek medencéjét, Izlandon a sziget második legnagyobb vízesését, a Glymurt, míg Bulgáriában a Szófiától 186 kilométerre északkelete elhelyezkedő Krushuna-vízesést ajánljuk szeretettel

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta