#ÉLETEM

Jobb szexet várunk a nyaralástól, de általában csalódnunk kell

2016. augusztus 3., szerda 12:34

A Durex kétezer felnőtt részvételével készített egy felmérést, amiből kiderült, hogy az emberek 52%-a reménykedik abban, hogy nyaralás alatt a hétköznapinál jobb lesz a szex, ugyanakkor 60%-uk bevallotta, hogy a gyakorlat nem ezt igazolta. Ez a szám nem túl meglepő, mivel az emberek 40%-a kevésbé hajlamos kezdeményezni, ha partnere a telefonját nyomkodja az ágyban, és 41%-uk bevallotta, hogy a nyaralós estéket ugyan egymás mellett ülve töltik, de külön képernyőket nézve.

Általánosságban elmondható, hogy a nyaralás közbeni digitális figyelemelterelés különböző formái negatívan hatnak a kapcsolatainkra. Több mint negyedük beismerte, hogy a telefonjuk nyomkodása könnyen vitához vezethet. 59% érzi úgy, hogy vagy ők, vagy partnerük, de leginkább mindketten túl sok időt töltenek a különböző képernyők előtt, és több mint felük érezte úgy, hogy ennek a kapcsolatuk issza meg a levét, 72 válaszadó beismerte, hogy még szex közben is használta a telefonját!

A közösségi felületek érdekes szerepet játszanak a dolgok ilyen irányú alakulásában: 65%-uk akár napi háromszor is posztol a nyaralás alatt, és 42%-uk első körben inkább ezeken a felületeken osztja meg az élményeit ahelyett, hogy ezt a partnerével tenné. A medence vagy a strand ideális helynek tűnhet a kikapcsolódásra, de az emberek majdnem fele azt mondja, hogy még ilyenkor is használja a kütyüjeit, 27%-kal többen a nők, mint a férfiak.

shutterstock 241353154

Van-e megoldás?

A kutatást végző óvszergyártó cég hiszi, hogy van. A válaszadók 57%-a mondta, hogy felcsigázná őket, ha tudnák, hogy a partnerük kikapcsolta a telefonját, hogy zavartalanul koncentrálhasson a nyaralásra és az együtt töltött időre. Azért, hogy kiderüljön, pontosak-e az előzetes adatok, a cég meghívott párokat egy álomnyaralásra, és a kísérlet kedvéért két csoportra osztotta őket: akik használhatták a telefonjaikat, és akik nem. A #DoNotDisturb eredményeiből készült film a világ összes párjának megmutatja, hogy egy kis telefonos szünet hogyan hat ki a szexszel kapcsolatos elvárásaikra.

Egymást érintsük meg, ne a telefont!

Dr. Sharif Mowlabocus, a Sussex-i Egyetem szakértője szerint „a telefonhasználat bátorítás a másik fél számára, hogy ő is nyomkodni kezdje a készülékét”, súlyosbítva a problémát.

„A résztvevők határozottan állították, hogy a nyaralásnak a kikapcsolódásról kell szólnia – a munkából, az otthoni életből és a közösségi felületekből is. Mindennek ellenére a hotelszoba manapság már nem az intimitásról és romantikáról szól, mint egykor, hanem inkább egy nyüzsgő médiaközpontra hasonlít, ahol a párok egyből fel akarják tölteni a képeket, lejelentkezni a barátaiknál Messengeren, és végiggörgetni a hírfolyamukon. Megoldás lehet, ha bevezetnek szabályokat, például csak az előtérben használják a telefont, a szobában nem, vagy csak meghatározott időt tölthetnek el a telefonjukon” - tette hozzá. 

Volker Sydow, a cég nemzetközi igazgatója egyetért: „A nyaralás régen arról szólt, hogy kikapcsolódunk és több időt töltünk el a párunkkal. Azonban ez a kísérlet bebizonyította, hogy minél inkább az eszközeinkhez fordulunk szórakoztatásért - még a nyaralás alatt is -, ez a kapcsolataink felfrissítésének az útjába áll. Az óvszergyártó cég szeretné, ha az emberek megválnának ezektől az eszközöktől a nyaralásuk idejére, és egymás megérintésére koncentrálnának a telefonjuk megérintése helyett.”

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta