#ÉLETEM

Ezért olyan kemény fűre inni

2016. január 10., vasárnap 11:57

Az, hogy mi történik ha valaki alkoholt, marihuánát vagy egyéb drogokat fogyaszt szerenként, egyénenként és helyzetenként is változik. A különböző drogok aktuális hatása tehát nehezen kiszámítható, különösen akkor, ha valaki több különböző szert használ egyszerre. Az egyik leggyakoribb drogkombináció az alkohol és a fű keverése, de vajon mi történik ettől a szervezetünkben? 

shutterstock 219594292

A Clinical Chemistry nevű szaklapban tavaly megjelent kutatásból kiderül, hogy az alkohol bizony felerősíti a marihuána hatását. Ez ráadásul nemcsak élmény szinten jelenik meg a fogyasztóknál, hanem fizikai szinten is mérhető. A baltimore-i kutatócsoport ugyan mulatságosan kis mintán, 19 főn tesztelte az alkohol és a marihuána együttes hatását, szóval nincs szó világotrengető, hiperszignifikáns, az univerzumra általánosítható eredményekről, mindenesetre érdemes észben tartani, amit találtak: azoknak a vérében, akik egyszerre fogyasztottak alkoholt és füvet, magasabb volt a marihuána fő hatóanyagának, a THC-nek a szintje, mint a szimplán marihuánát fogyasztó társak vérében. 

Aki tehát egyszerre iszik és szív, nem részegebb lesz, hanem jobban betép, ami a PsyBlog szerint jól magyarázza, hogy miért az alkohol és a fű egyidejű használata a leggyakoribb szerkombináció az autóbalesetekben. Szépen kérjük, ne igyon, ha vezet. Ne is szívjon. És főleg ne csinálja a kettőt együtt. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta