#ÉLETEM

Mellráktúlélőkkel reklámozzák az androgün fehérneműt

2015. május 31., vasárnap 09:06

Tavaly egy mellráktúlélő édesanya a Facebookon mutatta meg, hogy a betegség mit tett a testével, most pedig egy fehérneműmárka döntött úgy, hogy műtéten átesettekkel népszerűsíti a kollekcióját. A Play Out név alatt futó alsók elvileg "nemtelenek", így férfiak is nők is hordhatják őket – olvasható a Mashable.comon.

A fotóalanyok masztektómián mentek keresztül, és azért őket kérték fel hivatásos modellek helyett, hogy a végeredményt látva az emberek átértékeljék a divatot, a nemi kérdéseket és felhívják a figyelmet a mellrákra. Abby Sugar, a Play Out tulajdonosa azt is elmondta a hírportálnak, hogy mindhármukkal jó kapcsolatot ápolt már korábban is. Emily Jensenben, Jodi Jeacks-ben és Melly Testában az a közös, hogy mindegyiküknél fiatalkorban diagnosztizálták a mellrákot és kivétel nélkül úgy döntöttek, hogy az eltávolító műtét után nem kérték annak helyreállítását.

Kattintson a képre, ha kíváncsi a teljes sorozatra.
Kattintson a képre, ha kíváncsi a teljes sorozatra.
Fotó: PlayOut Underwear

Nemes a cél

„Azért osztjuk meg a fotóikat, történeteiket és tapasztalataikat, mert reméljük, hogy ezek segítségével más mellrákbetegek (főleg az LMBT körökben) példaképre, támogatásra és inspirációra lelnek bennük" – írja a cég a honlapján. „Nem tetszik az az ötlet, hogy úgy változtassak a testemen, hogy műtéti úton szilikont tesznek az izmom alá. És az sem, hogy a más területeken található izmaimból vagy zsíromból építsenek nekem mellet" – ezt már Jensen írta a saját honlapján.

A fotók mellett egy reklámot is készítettek (ezt a videón megnézheti), amelyben többek között Nora Sommerkamp és az andrögün külsejű Rain Dove is szerepet kapott. A 2014-ben alapított márka reméli, hogy a kampány segít elindítani vagy folytatni a nemekkel és más tabukkal kapcsolatos beszélgetéseket. „Szeretnénk kitolni a határokat" – írják a honlapjukon.

Az alsók egyébként 24-28 dollár (6500-7500 forint) körüli áron kaphatóak.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta