#ÉLETEM

Sokkoló söralátéttel kampányol a japán bár a családon belüli erőszak ellen

2015. május 27., szerda 11:34

Tokiót tartják a világ egyik legbiztonságosabb városának, mégis: az egyre mértéktelenebb alkoholfogyasztási szokások miatt soha még ennyi japán nő nem volt kitéve a családon belüli erőszaknak, mint most - írja a Daily Mail. Egy Yaocho nevű tokiói bár ezért most különösen erős kampánnyal rukkolt elő a családon belüli erőszak ellen. A közvetítő eszköz sem hétköznapi: a bár ugyanis söralátéteken mutatja be, hová vezet az túlzásba vitt alkoholizálás.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a megszokott söröslogók helyett női arcok vannak az alátéteken, amelyeken speciális, hőérzékeny tintával nyomott, bántalmazásra utaló stigmák jelennek meg, ahányszor egy hideg sört rájuk helyeznek. A kampányhoz videó is készült, ebben kifejtik: minden ledöntött pohár képletesen azt jelenti, ahogy arcon csapnak egy nőt - ezzel az üzenettel próbálják felhívni a figyelmet arra, hogy mindenki felelősséggel igyon. 

A Yaocho stábja állítja, komoly visszhangja van a söralátéteiknek, sőt a vendégek is gyakorta hosszan vitáznak a témáról, és már ez is azt bizonyítja számukra, milyen sikeres is a kezdeményezésük. Mellesleg ez nem az első eset, hogy ez a tokiói bár szociális témákat karol fel. Tavaly például az eszméletvesztésig ivás ellen kampányoltak, ami a japánoknál elég divatos dolognak számít. Gyakorta lehet látni például teljesen jól szituált üzletembereket magukon kívül, rongybabaként heverni az utcákon, a kampányban ilyenkor ragasztószalaggal kerítették őket körbe, mintha reklámplakátok lennének, lefotózták, feltöltötték a netre, és ellátták a #nomisugi (túl részeg) felirattal. A rögtönzött reklámok szintén nagy sikert arattak, ráadásul komoly elrettentő hatást is kiváltottak, hiszen senki nem akar egy ilyen kampány célpontjává válni, így a vendégek elkezdtek jobban odafigyelni arra, mennyire csapják szét magukat. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta