#ÉLETEM

Ön hogy érezné magát egy csókolózó leszbikus pár láttán?

2015. március 6., péntek 16:41

Csókolózó pár. Milyennek képzeli őket? Fiatalnak? Öregnek? Kaukázusinak vagy ázsiainak? Heterónak vagy melegnek? És hogy érezné magát, ha kiderülne, hogy egyáltalán nem azok, mint akiknek hitte őket? 

Mindannyian a saját szemüvegünkön keresztül nézzük a világot, a személyiségünk, tapasztalataink, hiedelmeink, az előzetes elképzeléseink határozzák meg, hogy mit akarunk látni, hogy mire számítunk, hogy mit tartunk normálisnak, elfogadhatónak. Ezek a nem tudatosan alkalmazott belső szabályok leegyszerűsítik, és egyben be is szűkítik a világunkat. Gyakran előítéletekkel élünk, még akkor is, ha izomból küzdeni próbálunk ellenük. Nézze csak meg ezt: 

A szeretet nem ismeri az előítéletet. A szeretetnek nincs neme, kora és rassza. A szeretet univerzális, mindannyiunkban közös érzés. Ez a fő üzenete a love has no labels kampányvideójának, amit az idei Valentin-napon forgattak Santa Monicában. Két napja ezen a videón könnyezik és puffog felváltva a fél internet. Könnyezzen vagy puffogjon ön is, ahogy az előítéletei engedik. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta