#ÉLETEM

Cukiságapp: totyogó pingvinek terelik az állatkerthez a látogatókat

2015. január 24., szombat 19:05

A Japán közigazgatási központjában, Tokióban található Sunshine City nevű komplexum számos dolognak ad otthont: irodáknak, bevásárlóközpontnak és egy, az itthoni Tropicariumra hajazó akváriumnak is. Az elmúlt években azonban utóbbinak akadt egy komoly problémája: hiába van mindössze egy kilométernyire a város szívében található Ikebukuro állomástól, ha valaki szeretett volna ellátogatni hozzájuk – az épületegyüttes méretének köszönhetően – csak nehezen, vagy egyáltalán nem bukkant rájuk.

Emiatt a Sunshine Aquarium egy reklámügynökséghez fordult, akiket azzal bízott meg, hogy segítsenek neki az emberek „terelésében”. A Hakuhodo pedig zseniális ötlettel állt elő: egy kiterjesztett valóságon alapuló alkalmazást hoztak létre, amelyben pingvinek vezetik a (potenciális) látogatókat az állomástól egészen az akváriumig. A közeli forgalmas közlekedési csomópontban a Penguin NAVI névre hallgató app QR kódos letöltésére bátorító plakátokat helyeztek el, a telepítés után pedig elég csak a telefon kijelzőjét néznie, és látni fogja, amint cuki pingvinek ön előtt totyogva mutatják az utat.

A kisfilmből egyébként nemcsak azt tudhatjuk meg, hogy miről szól az alkalmazás: megleshetjük azt is, milyen körülmények között videózták le az állatokat és milyen reakciókat váltott ki a végeredmény az appot kipróbálókból. A Pengiun NAVI elérhető iOS-ra és Androidra is.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta