#ÉLETEM

A termékeny nők a rosszfiúkra buknak

2014. április 10., csütörtök 13:50

Azt eddig is tudtuk, hogy az éppen fogamzóképes nőkre jobban buknak a pasik. Ezért szeretik jobban nézni az éppen ovuláló nők táncát, és ezért jattolnak többet az épp termékeny sztriptíztáncosnőknek is. Ebben persze semmi meglepő nincs, az evolúciós érdek nyilván azt kívánja, hogy a nő fogamzóképesen legyen a legvonzóbb. Különben hogyan élhetnénk több mint hétmilliárdan a bolygón? 

shutterstock 91364219

Az izgalmas az, hogy mi alapján kezelik ezeket a nőket másképp a férfiak? Vajon honnan tudják, hogy egy nő éppen megtermékenyíthető? Pláne, hogy ezzel még a nők többsége sincs tisztában. A legegyszerűbb magyarázat az, hogy a feromonok tehetnek róla: a termékeny nők más kémiai anyagokat bocsátanak ki, amik tudat alatt ugyan, de befolyásolják a férfiak vonzalmát. A másik lehetőség viszont az, hogy az ovuláció alatt a nők másképp viselkednek. Ez utóbbi elméletet támasztja alá egy, a Psychological Science című lapban nemrég megjelent kutatás. 

A pszichológusok azt vizsgálták, hogy a nők hogyan viselkednek, viszonyulnak a különböző típusú férfiakhoz a ciklusuk különböző pontjain. Az eredmények szerint az éppen ovuláló nők inkább vonzódtak a domináns, férfias, macsó pasikhoz (és a velük való gyors kalandokhoz), mint a gondoskodó családcentrikus, hosszú távon is potenciális partnernek ítélt férfiakhoz. Ráadásul a nők ezt nemcsak csendesen, lesütött szemmel vallották be a kísérletvezetőnek, nem. Aktívan flörtöltek a macsókkal. Ezek az eredmények pedig alátámasztják azt az – egyébként megkérdőjelezett – evolúciós elméletet, miszerint a női párválasztási stratégia része, hogy más partnertől szeretnek teherbe esni és mással felneveltetni a gyereket. Amikor ugyanis a ciklusuk kevésbé termékeny fázisában vizsgálták a nőket, azok épp annyira vonzódtak a cuki pasikhoz is, mint a macsókhoz. 

Ezek a vizsgálati eredmények egyébként összevágnak a korábbi pszichológiai kutatásokkal is, amikben azt találták, hogy a nők az ovuláció időszakában szeretik a kalandokat, hogy a párkapcsolatban élőkben megnő a szexuális vágy, vagy hogy szívesebben választanak kihívóbb, több bőrt kivillantó ruhákat is. 

A lényeg tehát, hogy a nők férfiak iránti vonzalmát és a flörtölési intenzitást erősen befolyásolja, hogy éppen hol tartanak a ciklusukban, ahogy azt is, hogy éppen milyen pasira buknak. A megtermékenyíthető nőkkel pedig úgy tűnik, inkább a rossz fiúk dugnak. Vagyis a jók megint megszívták. Tényleg ronda, igazságtalan világ ez. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta