#ÉLETEM

A bazilika a világ tíz legtöbbet fotózott turistalátványossága közt

2014. április 8., kedd 14:38

Kényszert érez arra, hogy mindenképpen megörökítse az Empire State Building látványát, ha New Yorkban jár? Hagyta már el Párizst úgy, hogy nem készült kép az Eiffel Toronyról? Sok turista így van ezzel a budapesti Szent István-bazilika előtt is, így Budapest legnagyobb temploma bekerült egy igen előkelő társasságba. A Google képmegosztó alkalmazása alapján a Sightmaps összeállította a világ leggyakrabban lefotózott helyszíneit. A legismertebb helyek mezőnyében a bazilika az előkelő 10. helyet szerezte meg, miközben – nagy meglepetésre - egyetlen londoni látványosság sem került be az élmezőnybe.

A Sightsmap-et egy észt számítástechnikai professzor hozta létre 2012-ben a Google Maps alapján. Az oldal interaktív térképekkel segíti az utazókat, hogy egy adott területen megtalálják a legnépszerűbb látnivalókat, például az 1000 legtöbbet fotózott helyet egy adott országban.

A Google Panoramio képmegosztó adatait felhasználva a Sighstmap hőtérképe azt is megmutatja, mennyire népszerű egy-egy épület vagy látványosság. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a helyszín nevével betaggelt fotókat készítőik feltöltsék a Google Maps-re, így aki rákeres egy-egy híres célállomásra, gyorsan megtalálhatja ezeket a képeket.

A sárga pontok jelölik a földrajzi tagekkel legtöbbször ellátott fotók helyszíneit, majd ezt követik a narancssárga, rószaszín és lila jelölések.

sightsmap
Fotó: sightsmap.com

Ennek segítségével igen egyszerű kiválasztani a legnépszerűbb városokat, nyaralóhelyeket vagy látványosságokat. A felhasználók természetesen bele is nagyíthatnak a térképbe, így egy adott városon belül is tájékozódhatnak arról, mit érdemes felkeresni. Persze direkt név alapján is rákereshetnek bármilyen városra. Pl. www.sightsmap.com/Budapest

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta