A bazilika a világ tíz legtöbbet fotózott turistalátványossága közt

Kényszert érez arra, hogy mindenképpen megörökítse az Empire State Building látványát, ha New Yorkban jár? Hagyta már el Párizst úgy, hogy nem készült kép az Eiffel Toronyról? Sok turista így van ezzel a budapesti Szent István-bazilika előtt is, így Budapest legnagyobb temploma bekerült egy igen előkelő társasságba. A Google képmegosztó alkalmazása alapján a Sightmaps összeállította a világ leggyakrabban lefotózott helyszíneit. A legismertebb helyek mezőnyében a bazilika az előkelő 10. helyet szerezte meg, miközben – nagy meglepetésre - egyetlen londoni látványosság sem került be az élmezőnybe.

A Sightsmap-et egy észt számítástechnikai professzor hozta létre 2012-ben a Google Maps alapján. Az oldal interaktív térképekkel segíti az utazókat, hogy egy adott területen megtalálják a legnépszerűbb látnivalókat, például az 1000 legtöbbet fotózott helyet egy adott országban.

A Google Panoramio képmegosztó adatait felhasználva a Sighstmap hőtérképe azt is megmutatja, mennyire népszerű egy-egy épület vagy látványosság. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a helyszín nevével betaggelt fotókat készítőik feltöltsék a Google Maps-re, így aki rákeres egy-egy híres célállomásra, gyorsan megtalálhatja ezeket a képeket.

A sárga pontok jelölik a földrajzi tagekkel legtöbbször ellátott fotók helyszíneit, majd ezt követik a narancssárga, rószaszín és lila jelölések.

sightsmap
sightsmap.com

Ennek segítségével igen egyszerű kiválasztani a legnépszerűbb városokat, nyaralóhelyeket vagy látványosságokat. A felhasználók természetesen bele is nagyíthatnak a térképbe, így egy adott városon belül is tájékozódhatnak arról, mit érdemes felkeresni. Persze direkt név alapján is rákereshetnek bármilyen városra. Pl. www.sightsmap.com/Budapest

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek