#ÉLETEM

A nők 28 évesen a legszexisebbek

2012. július 24., kedd 20:57

A női higiéniai termékeket forgalmazó Lil-Lets arra volt kíváncsi, hogy a brit asszonyok és lányok milyen viszonyban is vannak a nőiességükkel. A 2000 fős felmérés szerint a nők 28 évesen tartják magukat a legszexisebbnek, de 32 évesen a legmagabiztosabbak, akkor van csúcson az önbecsülésük. Egy gyors szerkesztőségi körkérdés alapján itthon is nagyjából ez a helyzet, igaz, van, akinél négy évvel, illetve egy évvel korábban állt be az áldásos helyzet. 

A kutatás eredményeivel foglalkozó Daily Mail szerint most Pippa Middleton és Mila Kunis van abban a korban, amikor irdatlanul szexinek kell érezni magukat. Katalin hercegné testvérének esetében a kor mellett bizonyára az is közrejátszott, hogy a tavalyi királyi esküvő óta az ő feneke lett az etalon. Ashton Kutcher aktuális csaja ugyan most egy kicsit meghízott egy szerep miatt, de így sincs oka panaszra, hiszen az FHM-nek is feltűnt, hogy mennyire dögös, a magazin idei listáján ugyanis ő lett a kilencedik.

Ön mikor érezte magát a legszexisebbnek?

 • 327
  19 és 22 év között
 • 364
  22 és 25 év között
 • 533
  25 és 28 év között
 • 474
  28 és 31 év között
 • 417
  31 és 35 között
 • 228
  35 és 40 év között
 • 226
  40 év felett

Persze a világ nem mindig kerek. A megkérdezett nők 20 százaléka azt kívánja, hogy bárcsak magabiztosabbak lennének a férfiak társaságában, és leginkább az tudja megingatni az önbizalmukat, ha kidobja őket a partnerük, ezt követik a munkahelyi problémák. A kellő pluszt pedig a családtagoktól és a barátoktól szerzik be. Egyúttal az is segít, ha pontosan tudják, hogy merre tart az életük (60%) és akkor is jobban érzik magukat a bőrükben, ha legalább már egy hosszú kapcsolatuk volt. Nagy áttörést jelent az is, ha nem küzdenek tovább a kilókkal, hanem elfogadják a természetes adottságaikat.

A válaszok alapján egyébként úgy tűnik, hogy nem is annyira a külső jegyek számítanak. A megkérdezettek 50 százaléka büszke az alakjára, háromnegyede pedig nem változtatna az alakján még akkor sem, ha lehetősége lenne rá, viszont több mint a felük szeretné, ha nem aggodalmaskodna annyit az élete miatt. A külső jegyek közül egyébként a legtöbben (23 %) a szemükkel elégedettek és a mell csak a második a sorban. A legkevésbé kedvelt testrész a láb, a nők 41 százaléka hosszabb, vékonyabb végtagra vágyik.

Mikor volt a legmagabiztosabb?

 • 255
  20 és 25 év között
 • 430
  25 és 30 év között
 • 596
  30 és 35 év között
 • 279
  36 és 40 év között
 • 298
  40 év felett

A felmérés szerint egyébként az észak-keleten élő asszonyok a legmagabiztosabbak, amíg az észak-írországiak elégedetlenebbek a leginkább a külsejükkel. A női létben pedig leginkább azt kedvelik, hogy magassarkút hordhatnak, sminkelhetnek, a frizurájukkal foglalatoskodhatnak és szépen felöltözhetnek.  És hogy ki a legnagyobb példakép a brit nők számára? A válaszadók 19 százaléka Katalin hercegnére voksolt, a második helyen Florence Nightingale, a híres ápolónő végzett 17 százalékkal, Marilyn Monroe pedig két százalékkal maradt le mögötte.

article-0-142DC6FD000005DC-767 634x1399
Fotó: Lil-Lets

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta