Hat dolog, amivel a nők őrületbe kergetik a férfiakat

Egyszer már összegyűjtöttük, hogy melyek azok a női szokások, amelyektől a férfiak hátán feláll a szőr, amelyek miatt folyton morgolódnak, legrosszabb esetben pedig kiadják a partnerük útját. Mint kiderült, a lista korántsem teljes: a Yahoo cikke alapján íme, pár újabb idegesítő megnyilvánulás.

stockfresh 1551232 group-male-students-quarreling sizeM

1. Túl sok évforduló

A sztereotípiák szerint a férfiak nem igazán tudják megjegyezni a fontos dátumokat, így nem érdemes túlságosan leterhelni őket újabbnál újabb évfordulókkal. Nem, nem attól lesz működőképes egy kapcsolat, ha az első kézfogástól kezdve az első közös nagy bevásárlásig mindent megünneplünk. „Ha hazaérünk a munkából, és hirtelen egy gyertyával feldíszített asztalba és egy drágának tűnő ajándékba botlunk, akkor bizony megáll a szívünk. Valamit elrontottam? Születésnapod van vagy nekem lenne születésnapom. Ó, én buta, elfelejtettem, hogy ma van az évfordulója annak, hogy először egymásra pillantottunk” – írja le a másik nem szemszögéből a kényes helyzetet a cikk szerzője.

2. Túl sok plüss

A férfiak szeretik a praktikus dolgokat, ha valami az, ami, és nem akar többnek látszani. Az ágy főként alvásra való, és igen, szexre is. Ezeket a foglalatosságokat azonban hátráltatja, ha előbb egy hegyomlásnyi díszpárnától és plüssállattól kell megszabadulni. „Mi sem pakoljuk tele a fekvőhelyünket modellautókkal, barkácsszerszámokkal, szóval kényszeres párnamániások, fogjátok vissza magatokat!” – példálózik a cikk szerzője.

tk3s 481phb00869

3. Túl sok kérdés

A nők szeretik meg- és kibeszélni a problémáikat, ez nem titok. Általában barátnőikkel, kolléganőikkel osztják meg ezeket, de azért jólesik kikérni a partner véleményét is. Ezzel nincs is semmi baj, hisz mégis milyen kapcsolat az, ahol a felek nem osztják meg egymással a gondolataikat? Más tészta a faggatózás: bele kell nyugodnunk, a férfiak nem szívesen laknak egy fedél alatt egy kérdezőbiztossal. Főleg, ha a legváratlanabb pillanatban kezdik el őket vallatni. Leginkább a „Mire gondolsz?” kérdésnél érzik úgy magukat, mint egy sarokba szorított vadállat.

4. Túl sok könny

A fiúk nem sírnak – állította a Cure annak idején, de ez persze nem igaz, az viszont igen, hogy a síró nő látványa teljesen kiakasztja a másik nemet. Egyik férfiismerősünknek ez merőben esztétikai probléma: szerinte ijesztő, ahogyan ilyenkor a legszebb női arc is eltorzul. Egy másik ismerős ennél is macsóbb: „A női könnyek és a legelésző birkanyájak nem tudnak meghatni!” Van, aki szerint persze félévente-évente egy kiadós bőgés belefér, de az, hogy a csaja a vidám filmeken is zokog, a szomorú filmeken is zokog, és még a játékbolt kirakatában porosodó, szomorú szemű plüssmaci is könnyeket csal a szemébe, na, az már egy kicsit sok.

stockfresh id85456 three-young-women-crying-together-in-their-py

5. Túl sok beszéd

Egyes források szerint a nők naponta húszezer szónyit beszélnek, míg a férfiak csak hetet, és ez az óriási különbség persze újabb konfliktusok forrása lehet. Állítólag nem is annyira a mennyiséggel van probléma, hanem az időzítéssel. „Amikor a családi ebéd közben nagyon nagy szükség lett volna arra, hogy valaki megtörje a csendet, végig hallgatott, amikor azonban a barátainkkal játszottunk, és az izgalom éppen a tetőfokára hágott, elkezdett a szomszéd macskájáról mesélni, hogy mennyire aranyos, amikor a rózsabokor mellett üldögél. És ami a legidegesítőbb volt, valójában csak azt akarta közölni, hogy a macska tulajdonosa már a közeli élelmiszerboltban dolgozik” – hoz érzékletes példát a Yahoo cikkének szerzője.

+1 Jól vagyok, tényleg

Ön szerint mi a legzavaróbb?

Ha valaki lebiggyesztett szájjal, rosszabb esetben sírástól kipirosodott arccal vagy egy kiadós veszekedés után azt vágja a másikhoz, hogy semmi baja, vagy "kösz, jól vagyok", valljuk be, nem túl hihető. Ilyenkor igenis el kell mondani, hogy mi a baj, lehetőleg minél konkrétabban, hiszen senki nem gondolatolvasó, még több évnyi együttélés után sem.

Persze azért a tökéletesség is iszonyatosan unalmas tud(na) lenni, és a férfiak sem szentek. A két nem kölcsönösen kergeti őrületbe egymást, egyelőre ez a világ rendje.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek