#ÉLETEM

Hogyan csesszük el a leghatékonyabban az időt az interneten?

2011. június 12., vasárnap 09:07

Régen (még amikor minden jobb volt) a fórumozáson kívül nem nagyon volt olyan tevékenység, amivel akár órákat is könnyedén el tudtunk pazarolni. Ma már ez nincs így, számtalan oldal segít nekünk abban, hogy ne maradjon időnk semmire.

Fotó: Paul Walsh
Fotó: Paul Walsh

Wikipédia

Mindig csak egy valamit akarsz megnézni. Egy adatot, ami tényleg fontos. Sőt, még az is lehet, hogy a munkádhoz kell (de persze ez elég ritka). Egy születési évszám, egy lemez kiadásának időpontja, vagy az elágazó szénláncú aminosavak listája - akármi. Az tök hamar megvan, de nézd csak, milyen érdekes, pont abban az évben adták ki azt a filmet, amit úgy szeretsz, annak a filmnek a főszereplőjével kapcsolatban már úgyis régen meg akartál nézni valamit, meg volt az a másik szám, amit ő énekel, annak mi is volt a címe? És máris hatvan megnyitott tabnál tartasz, ami még nem lenne baj, de a hatvanadik már nem a wikipédián nyílik, hanem a YouTube-on.

YouTube

Mert azt a számot, amiről pont most olvastál, meg kellene hallgatni, és a YouTube-on tuti fent van, azon lassan minden fent van, még az is, amit néha a buta lemeztársaságok meg stúdiók leszednek. Szóval megvan a szám, és még vagy másik hatvan változata, különböző előadóktól, és mindegyik pontosan ugyanolyan érdekes, úgyhogy meg kell hallgatni mindet, egészen addig, amíg a kapcsolódó videók között fel nem tűnik véletlenül valami más, mondjuk egy dohányzó macska, vagy egy fantasztikusan vicces részlet a Hivatalból vagy a Dokikból, és mivel a YouTube-on minden van, beleértve a sorozatepizódokat is, gond nélkül beszippanthat minket a fekete lyuk.

Facebook

Amióta a magyar felhasználók is átvándoroltak a bookra, és a kollektíva elérte a kritikus tömeget, elég könnyen lehet komoly órákat elpazarolni. Nem is elsősorban a játékokról van szó, bár persze a répatermesztés is időigényes. A legneccesebb, amikor tulajdonképpen nem tudunk elszámolni az időnkkel. Ez egyébként általában hírszerző tevékenység után szokott történni, tehát amikor a különböző ismerőseinket kezdjük káderezni, akik a rosszul kezelt privacy beállításoknak köszönhetően az egész életüket kitették az internetre, vagy az exeket, akiket fel kéne hívni, de csak akkor, ha éppen nincs partnerük.

Amazon

Kirakatokat nézegetni a legtöbb ember imád, és az Amazonnak köszönhetően ehhez most már nem kellenek kirakatok sem. Ha venni éppen nem tudunk semmit, mert le vagyunk égve, akkor is remekül el lehet szörfözgetni a különböző létfontosságú termékek között, amire mindenképpen szükségünk lesz, ha végre elkezdünk rendesen túrázni (most egyébként is akciósak a sátrak). Ha meg van pénzünk, akkor pláne.

Öndiagnózis

Van az a pattanás a válladon, ami nem akar elmúlni, vagy két napja fáj a hasad, és nincs kedved elmenni orvoshoz, viszont azért jó lenne tudni, hogy mi az. Persze az internet szerint általában valamilyen rák vagy AIDS, a vége legalábbis minden diagnoszta túrának ez, de addig is megtudhatunk rengeteg érdekes dolgot a különböző orvosi adatbázisokból, hogy ha például a fájdalom lüktetne, akkor mi lenne a kórkép, vagy ha nem piros lenne a pattanás, hanem fekete, akkor milyen kevés időnk lenne már hátra.

Szerencsére a rák meg az AIDS jóval lassabb, úgyhogy még van időnk elmenni dokihoz. Akik egyébként imádják, ha a Google függő öndiagnoszták fárasztják őket, úgyhogy mindenképpen közöljük velük, ha valami érdekességet találunk, vagy nem értünk egyet az ő diagnózisukkal (ne).

Pornó

A YouTube-on minden van, kivéve a pornót. A pornó csak másik hatmillió videólejátszós oldalon található meg ingyen. Azt pedig mindenki beláthatja, hogy hatmillió oldalon milyen könnyen el lehet tévedni. Ezt ne is ragozzuk tovább, mert a cikk elején nem volt tizennyolcas karika.

A Gawker nyomán.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.06.12 09:48:48By request

  Lehetne sorolni a magyar oldalakkal is (IWIW, Honfoglaló stb.)

 • 2011.06.12 10:02:16Never ending dead

  A legmeddőbb dolog a birkatenyészet (facebook, iwiw, donna, sötöbbi-sötöbbi). Ráadásul a legtöbb cucc igencsak agresszívan rád is mászik, ha nem kockulsz rajta eleget. Szóval szerintem ezek a legveszedelmesebbek.

 • 2011.06.12 11:05:14twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX

  Szerintem az egesz internet egy idorablas.
  Par napra lelonek az internetet az emberiseg fele megorulne az unalomtol.

 • 2011.06.12 11:47:35grufftipunk

  Büszkén vállalom, hogy jelenleg nem vagyok fent a Facebook-on.

  Azért, mert az ott jelenlévők többsége egy kis csicska hülyegyerek, aki játssza az eszét a semmire, és veri a nyálát a zéró eredményre, amit letett az asztalra eddigi tyúkszaros életében.

  Ja, és én már akkor fent voltam, amikor még senki nem vágta itthon, hogy mi is az a facebook, csak wiweztek ezerrel, és ott baszták el az időt.

  Aztán ahogy egyre több proli fedezte fel magának, és kezdett bejelölgetni, úgy ment el a kedvem ettől az egész szarságtól.

  NÉZZETEK MÁR MAGATOKBA, HOGY MILYEN SZÁNALMAS DOLGOKAT POSZTOLTOK A FACEBOOKON, ÉS HOGY MENNYIRE NEM ÉRDEKEL SENKIT A BUTA, BULVÁRMÉDIÁN KITENYÉSZTETT GONDOLATAITOK PÖCEGÖDRE, TI SZERENCSÉTLEN ELBASZOTT HÜLYÉK.

 • 2011.06.12 11:52:32Harold Zidler

  grufftipunk
  tegnap nem volt szex?

 • 2011.06.12 12:02:27grufftipunk

  @ Harold Zidler

  Őszintén? Tegnap barinőmmel a Gödörnél voltunk, szóval már eleve jól indult az este. Hallgattunk ilyeneket: Parno Graszt, Colorstar, Heaven Street Seven, meg jó sok cigányzenét. Nagyon zsír volt amúgy, hósszúlépéseztünk, meg nagyon mokányak voltunk, lejöttek haversrácok, és lányok, és mi mind nagyon édik voltunk!

  Este hazabicóztunk babámmal, és kérlek szépen volt szex, meg napközben is volt, úgyhogy ez nem tekinthető támadási pontnak.

  A véleményemet írtam le, ennyi meg egy bambi. Eccerűen nevetséges ahogy az emberek inkább otthon maradnak elhájasodni, és elpuhulni a monitor előtt, ahelyett, hogy egy jót táncolnának szabadtéren.

 • 2011.06.12 12:07:30drdrdrdrdr

  @gruffti

  És ahelyett hogy a fészbukon írnád a hülyeségeidet, inkább ide lököd, te nagyon kulturált.

 • 2011.06.12 12:09:07the return of faszharcos

  te egy nagyszerű - sikeres - ember vagy, őszintén irigyelhet a sok proli

 • 2011.06.12 12:29:19plinka

  grufftipunk = kiskorú... vagy ha nem, akkor egy kicsit baj van

 • 2011.06.12 12:31:01grufftipunk

  @drdrdrdrdr

  Igen, inkább ide hányom, mert oda már nem érdemes. Túl sok a szemét! :)

  És miért baj az, hogy nem vagyok feltétlen híve egy adatbázisnak? Miért zavar, hogy leírom? Ha nem inged, ne vegyed magadra!

  Vannak jó arcok a fészbúkon is, csak arányosan kevesebb a számuk.

  Mert amíg a külföldi ismerőseim közül kevesen járatták le magukat valami gagyival, addig a magyar tagok, akik állítólag nagyon sikeresek és ügyesek tanulmányaikban, rendre nettóhülyeségeket írkálnak é posztolnak be. Akkor ez mi?
  Nem fogom végigrágni magam ezer szaron, hogy találjak egy félig értelmes gondolatot..

  Ha a te ismerőseid csupa biokémikus, és alternatív energia kutató, akkor emelem kalapom, és vágyakozva kapok utánad.

  Nálam 80% volt fősulis, vagy egyetemista, vagy végzett, de ez nem nagyon látszott meg az értelmi színvonalukon.

 • 2011.06.12 12:31:09Álmos

  "Este hazabicóztunk babámmal, és kérlek szépen volt szex, meg napközben is volt"

  vs.

  "NÉZZETEK MÁR MAGATOKBA, HOGY MILYEN SZÁNALMAS DOLGOKAT POSZTOLTOK A FACEBOOKON, ÉS HOGY MENNYIRE NEM ÉRDEKEL SENKIT"

  :D

 • 2011.06.12 12:37:45grufftipunk

  @Álmos

  KÉRDÉSRE REAGÁLTAM, NEM MAGAMTÓL ÍRTAM OKOSKA!

  Még ilyen kevés komment esetében sem veszed a fáradtságot, hogy értelmezd a kérdés-válasz összefüggéseket, akkor mit akarsz?

  Olyan dolgokat kapcsoltál össze, amit ebben a kontextusban erős csúsztatásnak, és kiforgatásnak érzek. Nem vagy egy korrekt ember te sem, az biztos.

  Álmos nevét az ilyen ember ne vegye nickjére, szégyen vagy.

 • 2011.06.12 12:45:53Álmos

  Kizárt, hogy ilyen frusztrált legyen valaki, akinek van szexuális élete :D

 • 2011.06.12 12:57:48grufftipunk

  @Álmos

  Érdekes, hogy én nem szoktam témázni mások szexuális életéről... Ha leírnék ide dolgokat ténylegesen a nemi életemről, akkor mindjárt azt mondanátok, hogy kamu, úgyhogy nem teszem, mindenki gondoljon arra, amire akar, attól úgysem lesz nagyobb, keményebb a farkatok, de még sokáig sem fogjátok tőle bírni az ágyban, LoL XDXDXD


  Na mindegy, már nem akarok többet ide firkálni. Leírtam amit gondoltam, punktum.

  Szép az idő, úgyhogy kimozdulunk.

  Pacsi az arcoknak, csók a családnak, kellemes ünnepeket, báránykáim! :)))))

 • 2011.06.12 13:02:24max val birca man

  Mind a FaceBook, mind WikiPedia (az angol csak, a magyar szart sem ér), mind a YouTube hasznos. Csak tudni kell őket rendeltetésszerűen használni.

 • 2011.06.12 13:02:29Álmos

  Áh, túlságosan bizonygatod, kamu vagy :D

 • 2011.06.12 13:12:39AcidJazz

  @gruff

  Azért két szabadtéri tánc meg fröcs között néha elővehetnél egy nyelvtankönyvet is. Mondjuk az is benne van az internetben. (:

 • 2011.06.12 13:13:26LANz0

  [link]
  vicces szocioszimulátor, ahol a románokat lehet szívatni :)

 • 2011.06.12 13:24:10Darkcomet

  Ezt a hülye írást!!! Ha a posztolónak az internetet a facebook, youtube, amazon, és a pornó jelenti, sürgősen keressen fel egy agykurászt, vagy húzza le magát a klotyón. Csak a magát járatja le azzal, hogy áttételesen közzéteszi az igénytelenségét.

 • 2011.06.12 13:27:41Gyikarc

  En a facebookon azokat a csajokat tarolom, akiket mar megdugtam, vagy akiket meg fogok. Arra tokeletesen megfelel.

 • 2011.06.12 13:35:10www.doominogame.com

  Grufti, ha neked a cigányzene hallgatása jelenti a valamit, akkor szánalom rád.

 • 2011.06.12 13:48:25Jimbo75

  grufftipunk kiváló példa ehhez a témához:)

  Hogyan basszunk el egy órát a neten? Egy óra alatt vagy 10 hozzászólást nyomott ide:)))

 • 2011.06.12 16:54:36Bambano

  címre válasz: díványt kell olvasni, annyi ökör cikk van rajta, ha csak a 0.1%-ánál megpróbálod helyretenni a dolgokat, rég elment a napod.

  aki pedig a youtube-on nem talál pornót, az ne írjon az internetről még kérdést sem, nemhogy cikket.

 • 2011.06.12 18:43:23döglött macska az úton

  a tumblr kimaradt

 • 2011.06.12 19:34:53Animacs (a Tyne folyó déli partja)

  max val birca man
  egyetértek. látod, én nem győzök azon csodálkozni, hogy mennyi ember képtelen erre. hőzöngenek, hogy fúj, ők aztán nincsenek fent, mert ez meg az. de annyi eszük már nincs, hogy esetleg nem kell mindent megosztani, idióta képeket feltenni, stb.

 • 2011.06.14 22:11:16tea fan

  2011.06.12 11:47:35 grufftipunk

  Ez elég modoros volt.

  "Ja, és én már akkor fent voltam, amikor még senki nem vágta itthon, hogy mi is az a facebook, csak wiweztek ezerrel, és ott baszták el az időt."

  Tehát akkor még, amikor te is fent voltál, menő volt, oszt' amióta nem, azóta nem menő. Gondolom, akkor még elitklub volt, azóta ellepték a suttyó prolik, mi?

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta