EGO

A hűtlenséget a legnehezebb elviselni egy párkapcsolatban

2016. december 18., vasárnap 17:33

A szakítás átkozottul fáj. A hozzánk legközelebb álló ember elvesztése kínzó testi tünetekkel jár, veszteségérzéssel, kétségbeeséssel, ürességgel és magánnyal. De akármilyen iszonyú folyamat ez, a legtöbben mégis többször átesünk rajta az életben. Hiszen van, amikor muszáj. Vannak a kapcsolatokban megbocsáthatatlan dolgok, áthidalhatatlan nehézségek. De vajon melyek ezek? Mi az, ami a legtöbb embernél azonnal kiveri a biztosítékot? A Sapio nevű társkereső alkalmazás 2000 fős felméréséből kiderült.  

Az alkalmazás felhasználóinak válaszaiból kiderült, hogy az, amit az emberek a legkevésbé bírnak elviselni a hűtlenség. Legalábbis a válaszadók 43 százaléka erre voksolt, ezt követte 14 százalékkal a bántalmazás, ami azért elég megdöbbentő adat. Ez egyébként nem csak azt szemlélteti, hogy mennyire alulértékelt a kapcsolaton belüli bántalmazás, hanem azt is, hogy nagyon sokan élnek és bennmaradtak egy ilyen kapcsolatban. Általános szakítási okok között a hazudozás, a bizalmi okok is szerepeltek, és a szexizmus, rasszizmus is képviselték magukat, bár elég alacsony százalékban. Nezze csak, így néz ez ki egy összesített táblázatban: 

LP Sapio Dealbreakers-02.png

De mi a helyzet, ha a válaszokat lebontjuk férfi és női voksokra? Lássuk! A férfiaknál a vezető ok 44 százalékkal még mindig a hűtlenség, majd ezt követi 10 százalékkal a bántalmazás és erőszak bármilyen formája. Ebből a lebontásból már érzékelhetjük, hogy a nőknél ez máshogy alakul: bár esetükben is a hűtlenség az első ok, de már csak 37 százalékkal. Míg a férfiaknál csupán 10 százalékot kapott a bántalmazás, a nőknél már több mint 24 százalék lett az eredmény. Ez is jól mutatja, hogy általánosságban sokkal valószínűbb, hogy egy nőt több bántalmazás és erőszak ér, mint egy férfit. A drogfogyasztás kevésbé játszik közre a nőknél a szakításban, míg a férfiaknál annál inkább, és ugyanez a szituáció a személyiség és az érdeklődési kör ellentétével.

LP Sapio Dealbreakers-03.png

Ön miért szakított legutóbbi párkapcsolatában?

 • 444
  Megcsalás
 • 88
  Erőszak, bántalmazás bármelyik formája
 • 390
  Őszinteségi és bizalmi problémák
 • 19
  Rasszizmus és szexizmus
 • 50
  Drog vagy alkohol problémák
 • 150
  Fizikai távolság
 • 825
  Személyiség és érdeklődési különbségek

Blogok, amiket olvasunk

STíLER 5 tipp úszógumi ellen

Hiába edzünk és diétázunk, az a fránya úszógumi csak nem akar leolvadni? Ez az öt tipp bármilyen diétába vagy életmódba könnyedén beilleszthető, és segít a lapos has elérésében.

MÁS TÉSZTA Bögrés kefíres süti

Akkorát estem, hogy muszáj volt sütnöm valami vigasztalót. De isteni reggelire vagy vendégvárónak egy pohár finom tea mellé is.

HATÁRÁTKELŐ Los Angelesben az élet...

Egy idő után nem mondod az itthoniaknak, hogy jól vagy, mert mindenki csak arra vár, hogy mondjak végre valami rosszat
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés