ALAPKONYHA

Gyors sós szilveszterre: pesztós sajtkockák

2016. december 29., csütörtök 16:50

Tökéletes vendégváró falatok, de iskolaidőben az uzsonnás dobozba is mehet belőle. Gyorsan elkészül, és mindenki szeretni fogja!

Hozzávalók (2 tepsihez)

20 dkg vaj
5 dkg bazsalikompesztó
20 dkg karakteres kemény sajt (pl. juh, kecske, de a grana padano is jó)
27,5 dkg liszt
1 evőkanál só
1 tojás
1 nagy marék magkeverék

  1. A vajat felkockázzuk, majd hozzáadjuk a pesztót, a nagyon finomra reszelt sajtot, a lisztet és a sót.
  2. Az egészet alaposan összedolgozzuk kézzel vagy késes robotgéppel.
  3. A tésztát műanyag fóliába csomagolva legalább 1-2 órára hűtőben pihentetjük. (Természetesen 1-2 napig is otthagyhatjuk.)
  4. A pihentetett tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, és 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk.
  5. A tetejét vékonyan megkenjük elhabart tojással, és megszórjuk a magokkal.
  6. Pizza- vagy derelyevágó segítségével nagyjából 3x3 cm-es négyzetekre vágjuk.
  7. A sajtkockákat sütőpapírral bélelt tepsire szedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 17-18 perc alatt aranysárgára sütjük.  

Blogok, amiket olvasunk

STíLER 5 tipp úszógumi ellen

Hiába edzünk és diétázunk, az a fránya úszógumi csak nem akar leolvadni? Ez az öt tipp bármilyen diétába vagy életmódba könnyedén beilleszthető, és segít a lapos has elérésében.

MÁS TÉSZTA Bögrés kefíres süti

Akkorát estem, hogy muszáj volt sütnöm valami vigasztalót. De isteni reggelire vagy vendégvárónak egy pohár finom tea mellé is.

HATÁRÁTKELŐ Los Angelesben az élet...

Egy idő után nem mondod az itthoniaknak, hogy jól vagy, mert mindenki csak arra vár, hogy mondjak végre valami rosszat
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés