ALAPKONYHA

Expressz karácsony: lazacfilé zöldségágyon

2016. december 22., csütörtök 15:11

A papírban (vagyis en papillotte) sült bármi - karácsonykor például  a lazac -, jó, mert előre összekészíthető, nem igényel komolyabb konyhai tudást, sem sok időt, és a mosogatás is egyszerű utána. 

DSC 0195
Fotó: Piszke

Ráadásul a sütőpapír gondoskodik arról, hogy ne száradjon ki a hús vagy a hal, és a papírba bújtatott mindenféle aroma jól átjárja az egész fogást, a finom szaftról már nem is beszélve.

Hozzávalók: (4 személyre)

50-60 dkg lazacfilé 
20 dkg sárgarépa 
20 dkg petrezselyemgyökér 
1 kisebb fej lila hagyma 
2 kisebb narancs lereszelt héja és leve
4 ág friss rozmaring
2 dkg vaj
1 kk barna nádcukor
só és frissen őrölt bors

  1. A zöldségeket megtisztítjuk és - például uborkagyalun - egészen vékonyra karikázzuk.
  2. A lazacszeleteket megtörölgetjük, enyhén sózzuk és borsozzuk.
  3. Négy nagyobb darab sütőpapír közepére a lazacszeletek méretéhez igazodóan először elosztjuk a zöldségeket, sózzuk őket, és ráhelyezzük a lazacszeleteket.
  4. A halat meglocsoljuk a narancsok levével, rátesszük a vékonyra szeletelt vajat, ráreszeljük a narancsok héját, megszórjuk pici cukorral, borssal és a szeletek tetejére fektetjük a rozmaringágat.
  5. A sütőpapírba becsomagoljuk – ahol összefogjuk a széleket,mindenütt  hajtsuk be többszörösen a papírt, és két oldalt is hajtsuk többszörösen  a csomagocskánk alá, hogy a gőz ne szökjön ki belőle!
  6. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  7. Frissen aprított rozmaringgal és narancsszeletekkel tálaljuk

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés