TAVASZ

Sült rebarbarás eperleves gyömbérrel

2014. május 12., hétfő 14:42

A rebarbara és az eper az egyik kedvenc kombinációm, imádom fagyinak, lekvárnak, pitének, galette-nek és nem utolsó sorban levesnek. Csodás aromákat hoz elő belőle a sütés, a vanília és a gyömbér pedig fantasztikus ízfokozóként működnek. Ha van kikapart és félretett vaníliahéjunk, nyugodtan használjuk, ez is rengeteg ízt tartogat még magában. Ebből a sűrű, tejszínes krémlevesből egy kis adag is elég!

Hozzávalók (4 kicsi adaghoz):

40-50 dkg rebarbara

40-50 dkg eper

4-5 evőkanál barnacukor

1-2 cm friss gyömbér

2-2,5 dl tejszín

1. A rebarbara két végét levágjuk, a külső, vékony héjat lehúzzuk, 4-5 cm-es darabokra vágjuk.

2. Az epret kicsumázzuk, a rebarbarával együtt sütőtálba tesszük. Megszórjuk a barnacukorral     (természetesen sima kristálycukrot is használhatunk), ráreszeljük a megtisztított gyömbért, közérakjuk a vanília felhasított héját. Ha a magokat is használjuk, azt is a tetejére tesszük. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.

3. Ha kész a sült gyümölcs, kiszedjük a vaníliahéjat, a többit pedig kancsóba tesszük, felöntjük a tejszínnel, végül botmixerrel simára dolgozzuk. Langyosan vagy hidegen is tálalhatjuk.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta