TAVASZ

Video cycling: tekerjen sötétben, elszállós zenére!

2014. május 6., kedd 13:06

Imádok biciklizni, kikapcsol, főleg, ha a szabadban nyúzom a saját kerékpáromat. Akkor is muszáj valahogy levezetni a tekerési vágyunkat, amikor a bicikliket félre kell tennünk télre, ezért korábban kipróbáltam már a spinninget és a krankinget is. Most az előzőhöz hasonló órán vettem részt, annyi különbséggel, hogy ez video cycling néven fut, ami tulajdonképpen egy spinning program látványvideókkal.

A fitneszterem a Sugár üzletközpontban a mozi szintjén, az étkezős részleg mellett található. Kívülről, az üvegfal miatt csak homályosan látszik a teremben szálkásítók és a futógépen edzők sziluettje. Megérkezve nyüzsgés és egyszerre két recepciós is fogad a pultnál; némi fennakadás és keresgélés után meg is kapom a kulcsaimat.

A teremben a biciklimet beállítom a magasságomhoz, ezt azt jelenti, hogy a nyeregnek a csípőmig kell érnie, ha mellé állok, ha pedig a spinneren, vagyis spinning biciklin ülve a lábammal dolgozok, az nem lehet teljesen kinyújtva tekerés közben. És kezdődhet is az óra!

Sötét van, edzés közben csak a neonfények és videók látszanak, miközben pszichedelikus, a szokásostól teljesen eltérő zene szól a teremben. Az oktató hangját nem mindig lehet jól hallani, így végig hegyezem a fülemet. A vége felé közeledve már lement egy pár videó a háttérben, volt köztük motiváló biciklis versenyző vagy éppen utazó kutya is. Most következik az öt perc szabadfoglalkozás, amikor mindenki úgy tekerhet, ahogy szeretne, de közben minimális ellenállásnak azért lennie kell a spinneren. És ezután vége is – nyújtás, megkönnyebbülés!

Ami fontos:

Hol? Sugár Fitness, XIV. Budapest Örs vezér tér 24. (Sugár üzletközpont)

Mennyibe kerül? http://sugarfitness.hu/araink.html

Mit kell vinni? A megszokott alap edzőfelszerelést, valamint vastag talpú cipő és kesztyű javasolt, továbbá törölköző és víz.

Korosztály? 20-35 év

Ha kíváncsi arra, hogyan is zajlott pontosan az óra és milyen pontszámokat kapott vendégszerzőnktől ez a mozgásforma, akkor kattintson ide, itt az egész beszámolót elolvashatja.

Hámori Barbara

A Move it, Blondie! sportblog főszerkesztőjének a mozgás csupán pár éve lett az élete szerves része. Olyannyira, hogy úgy döntött, hétről hétre újabb sportokat próbál ki, amelyekből szubjektív beszámolókat ír, ezzel rálátást adva az olvasóknak az óratípusokra és azok részleteire. Az általa készített sztárinterjúkból pedig kiderül, melyik híresség hogyan tartja formában magát és a sportedzők is mesélnek a saját óráik részleteiről. Hámori Barbara fő célja és mozgatórugója, hogy motiváljon mindenkit, aki még nem találta meg a saját sportját.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta