Húsmentes karácsony: olívás tofuszeletek

Zanza!

Ha karácsonykor vegetáriánus vendég is érkezik hozzánk, illik felkészülni a fogadására. Ha nem vegán az illető, akkor tökéletes választás lehet ez a nagyon egyszerű húsmentes étel. Tulajdonképpen az olívás csirkemell leegyszerűsített változata. 

DSC 2607akicsi
Fotó: Divany

Hozzávalók:

  • 30 dkg tofu (ha lehet, akkor a füstölt változat)
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 nagy marék olajbogyó
  • 1 evőkanál olaj vagy kókuszzsír
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A tofut áttöröljük papírtörlővel, majd 1 cm-es vastagságú szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben felmelegítjük a zsiradékot. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. A tofu mindkét oldalát elősütjük egy-két perc alatt. Megsózzuk, megborsozzuk. A tejfölbe keverjük a sajt nagyobb részét és a felezett olajbogyókat.
  3. A tepsin elhelyezzük a tofuszeleteket, rászedjük a tejfölös keveréket, megszórjuk a maradék sajttal. 20 perc alatt készre sütjük.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra