Garantáltan zöld légtisztító

Garantáltan zöld légtisztító debütált: a szennyezett levegőt növények, föld és víz szűrik, negyvenszer hatékonyabban, mint egy aktívszenes filter.

cikk-tious-rovid

legtisztitoA különleges légtisztító a napokban debütált az amerikai piacon. A Le Laboratoire Andrea fantázianevű légszűrője nem használ mást a levegő megtisztításához, mint egy erre különleges alkalmas növényt, valamint vizet és földet.

A gyártó szerint a szerkezet negyvenszer hatékonyabban szűri ki a szennyeződéseket, mint a piacon kapható, aktívszenes filterrel (vagy más hasonló eljárással) dolgozó légtisztítók. Ráadásul teljesen "zöld", és bár a fotók alapján a burkolat környezetbarátságáról nem vagyunk meggyőződve, egész tetszetős is..

A levegőt egy ventillátor áramoltatja be. Ott megjárja a növény leveleit, majd átszűrődik a laza, földes talajon és az azalatti vízrétegen is, mielőtt visszakerülne a szobába. A klasszikus szűrők és filterek felületén ott marad a szennyeződés, az Andrea növényei azonban biokémiai úton feldolgozzák.

A szerkezet tulajdonképpen bármilyen, szobában is megélő növénnyel működtethető, de van néhány fajta, amelyekkel különösen hatékony. Ilyen például az Aloe és néhány liliomfajta.


• Le Laboratoire

Mustra