Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-1288124355

Észak-Olaszországba, a Pó völgyébe látogatunk.

A Pó völgyében, a Trebbia folyótól nyugatra, a Ligur Appeninek lábánál, Emilia Romagna régióban fekszik településünk, amely napjainkban 103 ezer lakosnak ad otthont. A város, illetve területe számos kézen ment át az idők során: a rómaiak letelepedése előtt az anamari gall törzs élt a vidéken (egyes történetírók szerint a gallok az etruszkoktól foglalták el a Pó völgyét, de erre nincs bizonyíték), a Nyugatrómai Birodalom bukása után pedig a longobárd hercegség székhelye lett. A 12. században önálló kommuna, ezt követően a Visconti család birtoka egészen a 16. századig, ezután a Pápai Államhoz, majd Franciaországhoz került, egészen a 19. századig Bourbon uralom alatt állt.

A 14. században itt gyógyított pestises betegeket Szent Rókus ferences szerzetes, akiről többek között a budapesti Rókus-kórházat is elnevezték. Helyszínünk az itáliai városok közül elsőként lett – egyhangú népszavazással – tagja az egyesült Olasz Királyságnak, ezért elnyerte az Elsőszülött nevet. Ma a turisták kedvelt célpontja, főbb látványosságai közé tartozik a 14. századi, gótikus stílusban épült Szent Antal-bazilika, a szintén gótikus városháza, a több száz alkotásnak otthont adó Ricci Oddi Modern Művészeti Galéria, illetve a Santa Maria di Campagna-templom, amely előtt II. Orbán pápa meghirdette az első keresztes hadjáratot.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra