Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-1288124355

Észak-Olaszországba, a Pó völgyébe látogatunk.

A Pó völgyében, a Trebbia folyótól nyugatra, a Ligur Appeninek lábánál, Emilia Romagna régióban fekszik településünk, amely napjainkban 103 ezer lakosnak ad otthont. A város, illetve területe számos kézen ment át az idők során: a rómaiak letelepedése előtt az anamari gall törzs élt a vidéken (egyes történetírók szerint a gallok az etruszkoktól foglalták el a Pó völgyét, de erre nincs bizonyíték), a Nyugatrómai Birodalom bukása után pedig a longobárd hercegség székhelye lett. A 12. században önálló kommuna, ezt követően a Visconti család birtoka egészen a 16. századig, ezután a Pápai Államhoz, majd Franciaországhoz került, egészen a 19. századig Bourbon uralom alatt állt.

A 14. században itt gyógyított pestises betegeket Szent Rókus ferences szerzetes, akiről többek között a budapesti Rókus-kórházat is elnevezték. Helyszínünk az itáliai városok közül elsőként lett – egyhangú népszavazással – tagja az egyesült Olasz Királyságnak, ezért elnyerte az Elsőszülött nevet. Ma a turisták kedvelt célpontja, főbb látványosságai közé tartozik a 14. századi, gótikus stílusban épült Szent Antal-bazilika, a szintén gótikus városháza, a több száz alkotásnak otthont adó Ricci Oddi Modern Művészeti Galéria, illetve a Santa Maria di Campagna-templom, amely előtt II. Orbán pápa meghirdette az első keresztes hadjáratot.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek