Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

A napfényes Mallorcára látogatunk mai feladványunkban.

A Földközi-tenger nyugati partmedencéjében, az Ibériai-félszigettől keletre fekvő, autonóm tartományként Spanyolországhoz tartozó Baleár-szigetek legnagyobbikára, a festői Mallorcára utazunk. Helyszínünk a turisták körében igencsak kedvelt, 44 ezer fős város a sziget délkeleti részén, melynek környékét már Kr. e. 2000 évvel lakták, később a rómaiak létesítettek itt kikötőt. A 13. században I. Jakab aragóniai király Mallorca szigetével együtt elhódította a várost a móroktól, ekkor került a régió spanyol fennhatóság alá.

A helyiek jellegzetesen fazekasságból, állattenyésztéstől, gabonatermesztésből és bortermelésből éltek, de jelentős hagyományai vannak a környéken a gyöngykészítésnek, ékszergyártásnak is. A 19. században megindult a városban az ipari fejlődés, minek hatására többek között híres bútorgyár létesült itt, és megindult a szigetet összekötő vasúti közlekedés. A régió legkedveltebb turistaközpontja a várostól 13 kilométerre található Porto Cristo falu gyönyörű tengerpartjával és Sárkánybarlangok névre hallgató különleges cseppkőbarlangjaival.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra