Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-1283595062

Az Egyesült Államok csendes-óceáni partjára utazunk egy városba, amelynek mólója a filmsztárok és a rendezők kedvence – kikapcsolódáshoz és munkához egyaránt.

Az Egyesült Államok nyugati partján, a legnépesebb államban, Kaliforniában járunk. Mai városunk az óceánparton fekszik. A tongva törzs tagjai lakták az akkor Kecheek nevű települést, amíg spanyol felfedezők 1769-ben át nem nevezték. Az első városháza 1873-ban épült téglából, és vasút kötötte össze a várost Los Angelesszel. A tengerparti móló már ekkor sok turistát vonzott, később Hollywood közelsége miatt a sztárok üdülővárosává vált, emellett rengeteg filmben, sorozatban feltűnik ez a népszerű forgatási helyszín. A part menti erózió és a vízszint növekedése komoly fenyegetést jelent a városra, amely folyamatosan keresi a legjobb környezetvédelmi és fenntarthatósági megoldásokat, 2050-re pedig igyekszik megvalósítani a teljes lakossági karbonsemlegességet.

Felkészültél? Jöhet a kép!

A játék lezárult.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra