Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Mai helyszínünk Észak-Lengyelország, Kopernikusz szülővárosa.

A Visztula partjára látogatunk, a Kujávia-pomerániai vajdaságba. Helyszínünk egy 202 ezer lelket számláló város, amely a 12. századig csupán kis falu volt. Miután I. Konrád herceg a Német Lovagrendnek adományozta a falut, hogy megvédjék a környéket a pogány poroszoktól, a környék rohamos fejlődésnek indult, városi címet kapott és fontos kereskedelmi központtá vált. A település nevének eredetére több elmélet is született, egyesek szerint a német „útirány”, „folyásirány” szóból származik, mások úgy vélik, egy vízinövényfajta, megint mások szerint a villámok germán istene adta a név eredetét. A város híres szülötte egy legendás csillagász, akinek állítólagos szülőháza ma is megtekinthető itt.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

„Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra