Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Mai helyszínünk Észak-Lengyelország, Kopernikusz szülővárosa.

A Visztula partjára látogatunk, a Kujávia-pomerániai vajdaságba. Helyszínünk egy 202 ezer lelket számláló város, amely a 12. századig csupán kis falu volt. Miután I. Konrád herceg a Német Lovagrendnek adományozta a falut, hogy megvédjék a környéket a pogány poroszoktól, a környék rohamos fejlődésnek indult, városi címet kapott és fontos kereskedelmi központtá vált. A település nevének eredetére több elmélet is született, egyesek szerint a német „útirány”, „folyásirány” szóból származik, mások úgy vélik, egy vízinövényfajta, megint mások szerint a villámok germán istene adta a név eredetét. A város híres szülötte egy legendás csillagász, akinek állítólagos szülőháza ma is megtekinthető itt.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.