Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Vannak, akik szerint a település elnevezése egy személynévből keletkezett, a kor dokumentumaiból a Zolnic és a Zounuc személyneveket emelhetjük ki mint lehetséges forrást.

Az Osztrák–Magyar Monarchia időszakában a városnak volt dohánybeváltó felügyelősége és hivatala, sóhivatala, magyar királyi folyammérnöki hivatala, adóhivatala, valamint rendelkezett állami főgimnáziummal, állami polgári leányiskolával, egyesületi polgári fiúiskolával, kereskedelmi iskolával, számos pénzintézettel, több nagy gyári vállalattal (nagy malmok, gőzfűrészek, mechanikai asztalosműhelyek, villamostelepek, magyar államvasúti műhely), vasúti és gőzhajóállomással, posta- és távíróhivatallal és telefonállomással. Tudod már, hogy merre járunk?

Felkészültél? Jöhet a kép!

Hol készült a kép?

Hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Ha nem volt elég, vadászd le a tegnapi várost is!

Legyél te 2021 Szupertanára!

 

Az év Szupertanára címmel a Dívány és a Lidl idén is keresi az év legkreatívabb, legszuperebb módszerekkel dolgozó pedagógusát. A pályázatra olyan pedagógusok jelentkezését várjuk, akik egyedi és kreatív módszereikkel színt visznek a magyar oktatásba, akik ki tudnak lépni a tankönyvek által alkotott keretek közül, akik könnyen veszik az akadályokat és nincs számukra lehetetlen, ha kihívásokról van szó.

A verseny fődíja: egy vadiúj iPad Pro, egy 100 000 forintos Lidl vásárlási utalvány, valamint 1 millió forint értékű egészséges élelmiszer az iskolának, ahol tanítasz.

A pályázati feltételeket és a további részleteket erre a linkre kattintva találod. 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra