Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-121820915

Finnország után kellemesebb éghajlat felé vesszük az irányt: ma Észak-Olaszországba látogatunk.

Lombardia egyik jelentős városában járunk, amit Kr. e. 2000 körül alapítottak az etruszkok a Mincius folyó dűnéin, melyek természetes védelmet jelentettek az ellenséggel szemben. Először a gallok, majd a rómaiak hódították meg, Augustus császár a veteránoknak adományozott birtokokat a településen. A középkorban egy ideig a longobárdok fennhatósága alatt állt, majd a Német-római Birodalomhoz került. Császári hűbérként a 14. századtól a Gonzaga család örökölte, akiknek az uralma alatt virágzott a tudomány és a művészetek. A család kihalása után az osztrákok foglalták el, a napóleoni háborúk idején pedig a franciák, majd ismét Habsburg kézre került, végül 1866-ban lett a létrejött egységes Olasz Királyság része.

A település napjainkban 49 ezer főnek ad otthont, de rengeteg turista is megfordul itt, hiszen a Gonzagáknak köszönhetően igazi reneszánsz csodavárosnak számít, felsorolhatatlanul sok látnivalót kínálva az ide látogatóknak. Shakespeare híres tragédiájában ebbe a városba utazik a száműzött Rómeó, és itt játszódik Giuseppe Verdi egyik leghíresebb operája, a Rigoletto is (a címszereplő udvari bolond háza a Dómtól nem messze található).

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra