Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-121820915

Finnország után kellemesebb éghajlat felé vesszük az irányt: ma Észak-Olaszországba látogatunk.

Lombardia egyik jelentős városában járunk, amit Kr. e. 2000 körül alapítottak az etruszkok a Mincius folyó dűnéin, melyek természetes védelmet jelentettek az ellenséggel szemben. Először a gallok, majd a rómaiak hódították meg, Augustus császár a veteránoknak adományozott birtokokat a településen. A középkorban egy ideig a longobárdok fennhatósága alatt állt, majd a Német-római Birodalomhoz került. Császári hűbérként a 14. századtól a Gonzaga család örökölte, akiknek az uralma alatt virágzott a tudomány és a művészetek. A család kihalása után az osztrákok foglalták el, a napóleoni háborúk idején pedig a franciák, majd ismét Habsburg kézre került, végül 1866-ban lett a létrejött egységes Olasz Királyság része.

A település napjainkban 49 ezer főnek ad otthont, de rengeteg turista is megfordul itt, hiszen a Gonzagáknak köszönhetően igazi reneszánsz csodavárosnak számít, felsorolhatatlanul sok látnivalót kínálva az ide látogatóknak. Shakespeare híres tragédiájában ebbe a városba utazik a száműzött Rómeó, és itt játszódik Giuseppe Verdi egyik leghíresebb operája, a Rigoletto is (a címszereplő udvari bolond háza a Dómtól nem messze található).

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

„Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra