Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Törökországba, a magyar történelemben fontos szerepet játszó helyszínre látogatunk mai feladványunkban.

Törökország legnyugatibb részén járunk, közel a bolgár és a görög határhoz. Helyszínünk egy 180 ezer fős város, amelyet a legenda szerint Hadrianus római császár alapított egy ősi trákiai település helyén. A város – amelyet török, magyar, angol, görög és szláv nevén is ismernek – a történelem során tizenöt fontos csata helyszíne volt, a vizigótok itt győzedelmeskedtek a római sereg felett, az oroszok és a bolgárok is elfoglalták. 1568-ban I. Miksa német-római császár és magyar király itt kötött békét II. Szelim oszmán szultánnal. A város legfőbb nevezetessége a szultán által építtetett Szelim-mecset, amelyhez Törökország legmagasabb (70,9 méter magas) minaretje tartozik. A galériába háromszáz, egymást nem érintő lépcsőből álló csigalépcső vezet fel.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.