Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Törökországba, a magyar történelemben fontos szerepet játszó helyszínre látogatunk mai feladványunkban.

Törökország legnyugatibb részén járunk, közel a bolgár és a görög határhoz. Helyszínünk egy 180 ezer fős város, amelyet a legenda szerint Hadrianus római császár alapított egy ősi trákiai település helyén. A város – amelyet török, magyar, angol, görög és szláv nevén is ismernek – a történelem során tizenöt fontos csata helyszíne volt, a vizigótok itt győzedelmeskedtek a római sereg felett, az oroszok és a bolgárok is elfoglalták. 1568-ban I. Miksa német-római császár és magyar király itt kötött békét II. Szelim oszmán szultánnal. A város legfőbb nevezetessége a szultán által építtetett Szelim-mecset, amelyhez Törökország legmagasabb (70,9 méter magas) minaretje tartozik. A galériába háromszáz, egymást nem érintő lépcsőből álló csigalépcső vezet fel.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

„Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra