A legidegesítőbb turisták – aranyköpés-válogatás idegenvezetők gyűjteményeiből

GettyImages-1141759416

Ez itt Budapest, és nem Bukarest! Nem, senki nem hungry, hanem ez Hungary! A nők nem hordanak csadort, és az a cifra épület nem egy kastély, hanem a Parlament. Nem járunk lovon, és nem eszünk mindennap gulyáslevest palacsintával…

Ezek még mindig intelligensebb kérdések, mint az, hogy Budának mi köze van Buddhához, vagy él-e krokodil a Dunában? Edzett idegrendszerű és sokat látott idegenvezetők által összegyűjtött gyöngyszemekből mazsoláztunk. Íme, a TOP 12-es lista!

12.

A szállodahajó kedvelt alternatívává nőtte ki magát Budapest turizmusában, nem csoda, hogy akadnak toplistás helyzetek: egy utasa pánikolva ébresztette fel a kapitányt éjjel azzal, hogy cápát látott a Dunában.

11.

Egy másik szállodahajó utasa arról érdeklődött, van-e kábeltévé-szolgáltatás a hajón?

10.

A Dunán közlekedő hajó a pesti rakpartnál épp kikötni készül, a körültekintő turista pedig siet megkérdezni az idegenvezetőt: melyik oldalon szálljunk ki?

9.

A buszos városnézéseknél sem marad minden szem szárazon: a többórás, Budapest-szerte fel-le tekergő, ráadásul nyitott tetejű városnéző buszra felszállva az utas kíváncsiskodik, melyik lesz a napos oldal?

Egy turista sem feltétlenül tájékozott úti céljával kapcsolatosan: ez furcsa mondatokat is szülhet
Egy turista sem feltétlenül tájékozott úti céljával kapcsolatosan: ez furcsa mondatokat is szülhetProxima13 / Getty Images Hungary

8.

A szomját már megfelelő mértékben csillapított turista nem vette észre, hogy nem az ülésén foglalta el helyet visszafelé buszozva egy programról, hanem a csomagtartóba sikerült észrevétlenül bemásznia. Hosszabb idő elteltével ocsúdott a csoport, amikor egy piros lámpánál tompa, de közeli kiabálás hallatszott be az utastérbe…

7.

Az acélos idegzetű és tapasztalt idegenvezetők jól ismerik az elégedetlenkedő, sokat reklamáló utazókat is: egyikük Teneriféről hazatérve vissza akarta kérni az út árát, mert rossz időt fogott ki.

6.

Dominikai nyaralása után egy utas az idegenvezetőnek reklamált, hogy mobilszámlája meglepően borsos lett, holott nem kapott előzetes tájékoztatást arról, hogy Dominikáról drágább lenne a telefonálás.

Toplistás az a kérdés is, hogy mitől olyan drága Dominikáról hazatelefonálni
Toplistás az a kérdés is, hogy mitől olyan drága Dominikáról hazatelefonálniurbazon / Getty Images Hungary

5.

Aquincum római maradványainál többször is nemtetszésüket fejezték már ki amerikai turisták, mondván: „Ezek a rómaiak miért csak romokat építettek mindig?”

4.

Vannak a türelmetlenek: Ők a római romok láttán azt firtatják: „Mikor lesz már kész?”

3.

Az okoskodó, mindent (is) jobban tudó típus: a tükörpaplannak nevezett ágyneműhuzatba belebújó turista, akinek tetszik az itteni koncepció, bár kényelmetlenül kicsinek találja belül a helyet.

2.

A figyelmes, ügybuzgó: idegen nyelvű vezetés után fennmaradó kételyei tisztázására odamegy az idegenvezetőhöz, és miután feltette kérdését, megkérdi: „Érti, amit mondok?”

1.

Toplistánk élére egy Kelet-Európa-specifikus gyöngyszem került egy információra szomjazó, tanulni vágyó turistákat képviselő utazótól, aki Nyugat-Európából indulva a fél kontinenst átszelte busszal. Már Magyarország területén érdeklődött aggódva az idegenvezetőnél, hogy sajnos éjjel elaludt, és így valószínűleg pont elvétette, de meg tudná-e neki mondani, hogy mikor jöttek át a vasfüggönyön?

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek