Pásztor Anna: Fiatalon elcsúfítottam magam

DSC5226
Berényi Bianka

Az Anna and the Barbies énekesnője őszintén vallott arról, hogy úgy érzi, az ő belső órája máshogy ketyeg, és fiatalként is inkább szembement az elvárásokkal, a külsejét tekintve is.

Pásztor Anna bátran felvállalja önmagát, és nem fél a hibáiról sem beszélni. A TABU című vlogsorozata második évadához érkezett, amiben Anna még több érdekességet árul el a világlátásáról, és ezáltal még jobban megismerhetjük őt.

Pásztor Anna 2011-ben készült fényképe
Pásztor Anna 2011-ben készült fényképeSzenti Tamás / Wikimedia Commons

Mindenkinek más

„Mindig mindent máskor csináltam, mint amikor a társadalom elvárta tőlem” – mondta Pásztor Anna. Az énekesnő huszonévesként még kimondottan fiús volt, harmincasként kattant rá a tanulásra, negyvenes éveiben vált édesanyává, és az ötödik X-hez közeledve kezdett el versenyszerűen táncolni.

„Mindannyiuknak teljesen más a belső órája, máskor serdülünk, érünk és vágyunk a családalapításra”

 – magyarázta Anna, aki TABU című vlogsorozatának második évadában is az emberi sokszínűséget kívánja bemutatni. Január ötödikén indult a társadalom sikamlós, problémás, sokszor a szőnyeg alá söpört kérdéseiről szóló széria következő szezonja.

„Az első részben egy hölgy történetén keresztül néztük meg az életkor témáját: az asszony a hetvenes éveiben kapott rá a versenyszerű latin táncra. Ez a téma különösen érdekes a számomra, hiszen soha nem feleltem meg annak az ideálnak, amit éppen a korom alapján elvártak volna tőlem” – magyarázta Anna.

„Hosszú szőke fürtjeimmel külsőleg nagyon is lányos voltam, azonban a ruhák helyett engem a foci érdekelt. Huszonévesként sem éltem meg a nőiességemet, fiatalon kimondottan elcsúfítottam magam, úgy néztem ki a színpadon, mint egy harcos, egy sámán vagy indián. Mostanra értem meg arra, hogy imádom a sminket, és azt, hogy kisebb festményeket varázsolhat az ember az arcára” – mondta Pásztor Anna, aki most a versenytáncba szerelmes. „Olyan szinten űzöm, ami már élsportnak számít, kíváncsi leszek, hogy bírom-e erővel, rugalmassággal. Szerintem igen” – mondta.

Késői anyaság

Az Anna and the Barbies frontembere elmúlt negyven, amikor megérett az anyaságra, amit a maga módján, elfojtások nélkül él meg. 

„Szerintem fontos, hogy a családon belül se legyenek tabutémák.

Mindenről beszélünk, amivel a gyerekek találkoznak és foglalkoztatja a gondolataikat. Nemrégiben a kislányom talált egy tampont, gyereknyelven, de elbeszélgetünk arról, hogy ez mire jó, miért használják a lányok. A TABU arról szól, hogy ne féljünk szörfölni az élet hullámain, hagyjuk, hogy az érdeklődésünk sodorjon bennünket, és ne féljünk a kényesebb témáktól” – mondta Pásztor Anna.

A TABU második évadában a kor mellett szó esik a transzszexualitásról, valamint arról, hogy mikortól számít könnyűvérűnek egy nő, sőt az orgazmus is terítékre kerül.

Oszd meg másokkal is!
Mustra