Tízből négy magyar soha többé nem menne be a bankfiókba

GettyImages-166085869
Kofrán Eszter

Ha az otthon kényelméből is el lehetne intézni banki ügyeinket, te is szívesebben használnád az online teret, vagy inkább bemennél egy bankfiókba?

A Comnica és az NRC reprezentatív felmérést készített 800 résztvevő segítségével arról, hogy a felnőttkorú ügyfelek miként vélekednek az online bankolásról. Kiderült, tízből négy magyar soha többé nem menne be a bankfiókba, inkább az interneten keresztül intéznék ügyeiket. Ha már csekkeinket befizethetjük otthonról okoseszközeinken keresztül, miért ne akarná a többség kiváltani a banki sorban állás és várakozás kényelmetlenségeit a kanapéról lebonyolított folyamattal?

Az internetes bankolás és a személyesség

A neobanki szolgáltatások, mint a Revolut, a Wise vagy a Curve használata már itthon is elterjedt: minden tizedik magyar két-három cégnél is igényelt fizetési kártyát, és a 60 felettiek 10 százaléka is használja őket. Az ezeknél a neobankoknál használt önkiszolgáló telefonos-szelfis azonosítás már a hagyományos bankok körében is terjed, de itthon már több éve elérhető az élő videóhívásos távoli ügyintézés a bankok nagy részénél.

A többség nem menne be bankfiókba, ha online ügyintézésre lehetne váltani
A többség nem menne be bankfiókba, ha online ügyintézésre lehetne váltaniComnica kutatás grafikon

A videóhívás a válaszadók 61 százaléka szerint ugyanannyira személyessé tudja tenni a segítségnyújtást, mint ha a bankfiókba menne be, és 70 százalékuk szerint gyorsabb is így intézni banki ügyeiket. Azonban az online intézkedések nem mindig problémamentesek, ezekben az esetekben a válaszadók több mint fele örülne, ha videóhívásban kaphatna segítséget egy ügyintézőtől.

Az internet bankolás, az online ügyintézés egyre népszerűbb
Az internet bankolás, az online ügyintézés egyre népszerűbbComnica kutatás grafikon 2

Manapság tényleg sokat segítenek a különböző internetes szolgáltatások, amelyekkel az élő jelenlét helyett az online térben intézkedhetünk, legyen szó csekkbefizetésről, bankolásról vagy élelmiszer-vásárlásról. Egyszerűen az idő pénz, amit szívesebben költenénk a szeretteinkkel töltött időre vagy az énidő megélésére ahelyett, hogy egy embertömegben vagy sorban állva töltsük el szociális maszkunk alatt feszengve. Ezek a szolgáltatások nemcsak hogy megspórolják az utazással töltött időt, de általában könnyen és gördülékenyen tudnak működni.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra