Tízből négy magyar soha többé nem menne be a bankfiókba

GettyImages-166085869

Ha az otthon kényelméből is el lehetne intézni banki ügyeinket, te is szívesebben használnád az online teret, vagy inkább bemennél egy bankfiókba?

A Comnica és az NRC reprezentatív felmérést készített 800 résztvevő segítségével arról, hogy a felnőttkorú ügyfelek miként vélekednek az online bankolásról. Kiderült, tízből négy magyar soha többé nem menne be a bankfiókba, inkább az interneten keresztül intéznék ügyeiket. Ha már csekkeinket befizethetjük otthonról okoseszközeinken keresztül, miért ne akarná a többség kiváltani a banki sorban állás és várakozás kényelmetlenségeit a kanapéról lebonyolított folyamattal?

Az internetes bankolás és a személyesség

A neobanki szolgáltatások, mint a Revolut, a Wise vagy a Curve használata már itthon is elterjedt: minden tizedik magyar két-három cégnél is igényelt fizetési kártyát, és a 60 felettiek 10 százaléka is használja őket. Az ezeknél a neobankoknál használt önkiszolgáló telefonos-szelfis azonosítás már a hagyományos bankok körében is terjed, de itthon már több éve elérhető az élő videóhívásos távoli ügyintézés a bankok nagy részénél.

A többség nem menne be bankfiókba, ha online ügyintézésre lehetne váltani
A többség nem menne be bankfiókba, ha online ügyintézésre lehetne váltaniComnica kutatás grafikon

A videóhívás a válaszadók 61 százaléka szerint ugyanannyira személyessé tudja tenni a segítségnyújtást, mint ha a bankfiókba menne be, és 70 százalékuk szerint gyorsabb is így intézni banki ügyeiket. Azonban az online intézkedések nem mindig problémamentesek, ezekben az esetekben a válaszadók több mint fele örülne, ha videóhívásban kaphatna segítséget egy ügyintézőtől.

Az internet bankolás, az online ügyintézés egyre népszerűbb
Az internet bankolás, az online ügyintézés egyre népszerűbbComnica kutatás grafikon 2

Manapság tényleg sokat segítenek a különböző internetes szolgáltatások, amelyekkel az élő jelenlét helyett az online térben intézkedhetünk, legyen szó csekkbefizetésről, bankolásról vagy élelmiszer-vásárlásról. Egyszerűen az idő pénz, amit szívesebben költenénk a szeretteinkkel töltött időre vagy az énidő megélésére ahelyett, hogy egy embertömegben vagy sorban állva töltsük el szociális maszkunk alatt feszengve. Ezek a szolgáltatások nemcsak hogy megspórolják az utazással töltött időt, de általában könnyen és gördülékenyen tudnak működni.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra