Elmossa az eső a vasárnapot, itt már tényleg nem lesz jó idő

GettyImages-1066533618

Bármikor, bárhol, csak úgy. Hivatalos: a vénasszonyok véget ért.

Visszavonhatatlanul és megmásíthatatlanul véget ért a vénasszonyok nyara, úgyhogy lassan akár a télikabátokkal is elkezdhetünk szemezni. Vasárnap az ország nagy részén borongós időre van kilátás, és többfelé ismétlődő esőre is számítani kell - írja az Időkép. Az egyetlen kivétel az Északi-középhegység térsége, ugyanis csak itt marad száraz az idő, sőt, rövid időre a nap is kisüthet.

Többfelé élénk lesz az északi-északkeleti szél. Délután 6-16 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap kettősfronti hatás lesz, emiatt gyakori lehet a fejfájás, a migrén, a vérnyomás-ingadozás, a fáradtságérzet, a frusztráció, a dekoncentráltság, a szédülés, a rosszullét, a gyulladásos- és a kopásos jellegű ízületi panaszok, valamint az alvászavar is, úgyhogy jobb lesz, ha nagyon odafigyelsz, ha autóba ülsz.

A borongós, sokfelé csapadékos időben lehangoltak, kedvtelenek lehetünk, csökkenhet a hő- és komfortérzetünk. Elég esélyes ilyenkor megfázni, úgyhogy érdemes lehet valami kényelmes - és akár szemetgyönyörködtető - alsóruhát is felvenni. Lényeg a lényeg, öltözzünk melegen, rétegesen, mert nagy lesz a megfázás veszélye. Vagy, egyszerűbb, ha ágyban maradsz, ha van kivel. 

Egyébként nem lenne rossz ötlet mostanság elkezdeni több zöldséget és gyümölcsöt, enni, hátha sikerül megúsznod a szokásos őszi náthás időszakot. 

A hétfői időjárás sem tűnik valami kecsegtetőnek, sok lesz felettünk a felhő, de északon, északkeleten időnként előbújhat a nap. Elsősorban a Dunántúlon, és az Alföld déli felén számíthatunk esőre. Nyugaton megerősödhet az északias szél. Napközben 9-17 fok valószínű, északkeleten lesz melegebb.

Valószínűleg a kedd lesz a hét mélypontja, legalábbis az időjárást tekintve. Kezdésnek keleten eshet az eső, délután itt felhősebb marad az idő, északnyugat felől viszont záporok érkezhetnek északi tájainkra. Többfelé élénk, néhol erős lehet az északnyugati szél.

A legmelegebb órákban is csak 9-14 fok várható.

Szerdán és csütörtökön napos-gomolyfelhős időre számíthatunk elszórt záporokkal, szóval kisebb megkönnyebbülésre számíthatunk. Szerdán erős lesz az északnyugati szél, csütörtökön a Dunántúlon lehetnek erős, viharos lökések. Délutánonként 10-15 fokra van kilátás.

Oszd meg másokkal is!
Mustra