Kik és miért akartak női hormont csempészni Hitler ételébe?

GettyImages-3239840

A második világháború során a szövetségesek több titkos tervet is kieszeltek a Harmadik Birodalom vezetője, Adolf Hitler likvidálására, az egyik legkülönösebb ötlet kiagyalói azonban nem megölni, hanem nővé változtatni akarták a rettegett náci vezért.

A bizarr elképzelés a CIA elődjének számító amerikai háborús hírszerző ügynökség, az Office of Strategic Operations (OSS) illetékeseinek fejéből pattant ki 1942-ben: a közvetlenül az elnök alá rendelt szervezet kutatási-fejlesztési igazgatója, Stanley Lovell egy tanulmányban megállapította, hogy Hitler a genderspektrum közepén, a férfi-nő határmezsgyén helyezkedik el, és egy apró beavatkozással áttolható lenne az utóbbi területre.

Az ösztrogéntől nevetségessé és kevésbé harciassá vált volna Hitler

Lovell terve szerint a Führert ösztrogénnel bombáznák, a túladagolt női nemi hormon akár meg is nyerheti a háborút az Egyesült Államok és szövetségesei számára. A nőiesített Hitler arcszőrzete kihullana, mellei megnőnének, hangja alaposan meglágyulna, így elveszítené az önbizalmát, és híresen gyújtóhangú beszédeit sem tudná megtartani rendesen, nevetségessé válna a közvélemény előtt, de az ösztrogén hatására talán az agressziója is csökkenne, a testi-lelki változások pedig összességében annyira elterelnék a figyelmét, hogy képtelen lenne a háborúra koncentrálni.

Hitler és Eva Braun vacsora közben
Hitler és Eva Braun vacsora közbenExpress Newspapers / Getty Images Hungary

Az OSS emberei úgy gondolták, a legjobb megoldás, ha a Hitlernek felszolgált ételbe csempészik bele a női hormont – ugyan a náci diktátor hírhedten paranoiás volt és minden fogást előkóstolókkal ellenőriztetett le, mielőtt saját maga hozzálátott volna (ezért sem sikerült a szövetségeseknek soha megmérgezniük őt), az ösztrogén a mérgekkel ellentétben színtelen, szagtalan és semmilyen gyors, közvetlen hatást nem fejt ki, így könnyen elkerüli a kóstolók figyelmét. Szintén közismert volt Hitler vegetarianizmusa, a legegyszerűbbnek tehát az tűnt, ha valamilyen zöldségbe fecskendezik be az ösztrogént.

A náci vezér kertészét próbálták megkenni az amerikaiak

Az amerikai ügynökök megtalálták a Führer személyes kertészét, aki bizonyos összeg fejében hajlandónak bizonyult rá, hogy beinjekciózza hormonnal a Hitlernek feltálalt répákat – a terv végül mégsem jött össze, ennek oka azonban rejtély. Lovell jelentésében úgy vélte, az akció valószínűleg a kertészen bicsaklott meg, aki eltette a kifizetett pénzt, de mégsem juttatott ösztrogént a zöldségekbe, de az is lehetséges, hogy a szemfüles személyzet mégis észrevette, valami nincs rendben a répákkal.

Akárhogy is legyen, Hitlerből soha nem lett nő, a szövetségesek azonban nem adták fel a reményt, hogy valamiképp likvidálják a náci Németország fejét: később például egy brit mesterlövésszel szerették volna eltetetni láb alól Hitlert, ezt a tervet azonban lefújták, a németek ugyanis addigra már annyira vesztésre álltak, hogy elkeseredett vezérük élve többet használt az amerikai–angol háborús ügynek, mint azt holtában, mártírként tette volna.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra