Kik és miért akartak női hormont csempészni Hitler ételébe?

GettyImages-3239840

A második világháború során a szövetségesek több titkos tervet is kieszeltek a Harmadik Birodalom vezetője, Adolf Hitler likvidálására, az egyik legkülönösebb ötlet kiagyalói azonban nem megölni, hanem nővé változtatni akarták a rettegett náci vezért.

A bizarr elképzelés a CIA elődjének számító amerikai háborús hírszerző ügynökség, az Office of Strategic Operations (OSS) illetékeseinek fejéből pattant ki 1942-ben: a közvetlenül az elnök alá rendelt szervezet kutatási-fejlesztési igazgatója, Stanley Lovell egy tanulmányban megállapította, hogy Hitler a genderspektrum közepén, a férfi-nő határmezsgyén helyezkedik el, és egy apró beavatkozással áttolható lenne az utóbbi területre.

Az ösztrogéntől nevetségessé és kevésbé harciassá vált volna Hitler

Lovell terve szerint a Führert ösztrogénnel bombáznák, a túladagolt női nemi hormon akár meg is nyerheti a háborút az Egyesült Államok és szövetségesei számára. A nőiesített Hitler arcszőrzete kihullana, mellei megnőnének, hangja alaposan meglágyulna, így elveszítené az önbizalmát, és híresen gyújtóhangú beszédeit sem tudná megtartani rendesen, nevetségessé válna a közvélemény előtt, de az ösztrogén hatására talán az agressziója is csökkenne, a testi-lelki változások pedig összességében annyira elterelnék a figyelmét, hogy képtelen lenne a háborúra koncentrálni.

Hitler és Eva Braun vacsora közben
Hitler és Eva Braun vacsora közbenExpress Newspapers / Getty Images Hungary

Az OSS emberei úgy gondolták, a legjobb megoldás, ha a Hitlernek felszolgált ételbe csempészik bele a női hormont – ugyan a náci diktátor hírhedten paranoiás volt és minden fogást előkóstolókkal ellenőriztetett le, mielőtt saját maga hozzálátott volna (ezért sem sikerült a szövetségeseknek soha megmérgezniük őt), az ösztrogén a mérgekkel ellentétben színtelen, szagtalan és semmilyen gyors, közvetlen hatást nem fejt ki, így könnyen elkerüli a kóstolók figyelmét. Szintén közismert volt Hitler vegetarianizmusa, a legegyszerűbbnek tehát az tűnt, ha valamilyen zöldségbe fecskendezik be az ösztrogént.

A náci vezér kertészét próbálták megkenni az amerikaiak

Az amerikai ügynökök megtalálták a Führer személyes kertészét, aki bizonyos összeg fejében hajlandónak bizonyult rá, hogy beinjekciózza hormonnal a Hitlernek feltálalt répákat – a terv végül mégsem jött össze, ennek oka azonban rejtély. Lovell jelentésében úgy vélte, az akció valószínűleg a kertészen bicsaklott meg, aki eltette a kifizetett pénzt, de mégsem juttatott ösztrogént a zöldségekbe, de az is lehetséges, hogy a szemfüles személyzet mégis észrevette, valami nincs rendben a répákkal.

Akárhogy is legyen, Hitlerből soha nem lett nő, a szövetségesek azonban nem adták fel a reményt, hogy valamiképp likvidálják a náci Németország fejét: később például egy brit mesterlövésszel szerették volna eltetetni láb alól Hitlert, ezt a tervet azonban lefújták, a németek ugyanis addigra már annyira vesztésre álltak, hogy elkeseredett vezérük élve többet használt az amerikai–angol háborús ügynek, mint azt holtában, mártírként tette volna.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra