Babosdöbréte, Zalapölöske, Alibánfa – fiktív vagy létező települések? Kvíz!

Pár héttel ezelőtt a Balaton közelébe csábítottuk olvasóinkat, akiket arra kértünk, állapítsák meg egy-egy furcsán/viccesen hangzó Balaton-előtagú településnévről, hogy létező község neve, vagy csupán kitaláció. Ezen a héten Zala megyében folytatjuk kalandozásainkat.

Magyarország több mint háromezer települése közül jó néhány igen vicces nevűre sikeredett. Hogy, hogy nem, ezeknek a mókás hangzású településneveknek egy jelentős része épp Zala megyében található. Azért persze nem minden papsajt! Attól, hogy jellegzetes elő- vagy utótagja van, még nem biztos, hogy létező település!

Ezt az ellentmondást használjuk ki mai kvízünkben, amikor arra kérünk, döntsd el a hol viccesen, hol jellegzetesen hangzó településnevek melyike mögött áll valódi település, és melyik pusztán a mi képzeletünk szüleménye. 

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Mustra