Egyperces kvíz: A szupervonat vagy a csúcshelikopter a gyorsabb?

Ez itt a napi kvíz. Agytorna, amihez még a karosszékből sem kell felállni.

Elképesztő tempóban fejlődik a tudomány, és a legtöbb újítás az ember kényelmét és jóllétét hivatott szolgálni. Mindannyian szeretnénk a lehető leghamarabb eljutni úti célunkhoz, így a legtöbben nagy lelkesedéssel fogadjuk az egyre gyorsabb repülőgépekről és minden korábbinál gyorsabban száguldó vonatokról szóló híreket. De hol tart most vajon ez az ügy? A repülőgépek és a vasút sebességét nem lenne fair összevetni, mert néhány éve (igaz, ehhez megfelelő körülmények és nagy hátszél is kellett) egy utasszállító repülőgép a hangsebességet is túlszárnyalta. De mi van akkor, ha a gyorsvasút és a helikopter végsebességét vetjük össze? Szerinted melyik gyorsabb? 

Melyik a több?

Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Tegnap is tippeltél? 

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra