Egyperces kvíz: Szöulban vagy Barcelonában szereztünk több érmet?

egyperces cover

Ez itt a napi kvíz. Agytorna, amihez még a karosszékből sem kell felállni.

Mai kvízünkben két kellemes emléket elevenítünk fel. A nyolcvanas évek végére és a kilencvenes évek elejére utazunk vissza, hogy két, magyar szempontból kiemelkedően sikeres olimpia mérlegét vonjuk meg. Az köztudott, hogy Szöulban és Barcelonában is rendesen ráztuk az éremfát, de azt vajon tudod-e kapásból, hogy melyik olimpián hoztunk el több dobogós helyet? Segít, ha elmondjuk, Darnyi Tamás hogy szerepelt ezen a két világeseményen? Sajnos nem, mivel mindkét olimpiát egy 200 és 400 vegyesen szerzett aranyéremmel zárta. Ezúton is gratulálunk a bajnoknak!

Melyik olimpián szereztünk több érmet?

Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Ugye, tegnap sem hagytad ki az agytornát?

Legyél te 2021 Szupertanára!

 

Az év Szupertanára címmel a Dívány és a Lidl idén is keresi az év legkreatívabb, legszuperebb módszerekkel dolgozó pedagógusát. A pályázatra olyan pedagógusok jelentkezését várjuk, akik egyedi és kreatív módszereikkel színt visznek a magyar oktatásba, akik ki tudnak lépni a tankönyvek által alkotott keretek közül, akik könnyen veszik az akadályokat és nincs számukra lehetetlen, ha kihívásokról van szó.

A verseny fődíja: egy vadiúj iPad Pro, egy 100 000 forintos Lidl vásárlási utalvány, valamint 1 millió forint értékű egészséges élelmiszer az iskolának, ahol tanítasz.

A pályázati feltételeket és a további részleteket erre a linkre kattintva találod. 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra